• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak za 69 minuta u četvrtfinalu

Autor mondo.rs

Srpski teniser nije imao težak zadatak protiv malo poznatog rivala.

Ovog puta nije bilo ni problema, ni nervoze.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković namučio se protiv Filipa Kolšrajbera u ovosezonskom "debiju" na šljaci, tokom kog je razbio reket iz besa, ali je ipak eliminisao upornog Nijemca u tri seta (6:3, 4:6, 6:4).

Dan kasnije, rival najboljeg tenisera svijeta bio je malo poznati Amerikanac Tejlor Fric (65. na ATP listi), koji nije uspio da napravi i treće iznenađenje u Monte Karlu:

ij(6:3, 6:0)

Kao što rezultat govori, u prvom setu je bilo ravnopravne borbe po snažnom vjetru, a u drugom ne. Đoković je trijumfovao, ali i sačuvao snagu za duel protiv Danila Madvedeva, koji je u četvrtak savladao Stefanosa Cicipasa (6:2, 1:6, 6:4), nakon sata i 47 minuta igre.

Odmah nakon uspjeha ruskog igrača, Đoković je izašao na teren i počeo meč sa četiri gema u kojima nije bilo brejk šanse. Vjetar je pravio probleme obojici, ali je Novak ipak ubacio u dodatnu brzinu i oduzeo rivalu servis u petom gemu. Isto je uradio i u sljedećoj prilici, pa je vođstvom 5:2 najavio brzi kraj seta.

Prvi set je trajao tačno 40 minuta i bio je uvod u drugi, rutinski završen za manje od pola sata. Novak nije rivalu dozvolio nijedan osvojeni gem i napravio je šest "brejkova" zaredom!

Meč je završen za 69 minuta.

U 21. vijeku Rafael Nadal je osvojio 11 puta Monte Karlo, dva puta je taj trofej pripao Novaku Đokoviću (2013. i 2015. godina), kao i Huan Karlos Ferero (2002, i 2003. godina), dok po jedan trofej imaju Vavrinka, Korija i Kuerten.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC