• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begić: S pravom očekujemo plasman na EURO 2020

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Na Generalnoj skupštini, održanoj danas u Sarajevu, usvojen je budžet Fudbalskog saveza BiH za 2019. godinu u iznosu od 30.361.000 KM.

"Predanim radom i prije svega izborom novog selektora ostvarili smo u prošloj godini odličan rezultat u Ligi nacija i s pravom očekujemo plasman na EURO 2020", rekao je Elvedin Begić, predsjednik Fudbalskog saveza BiH na Generalnoj skupštini FS BiH održanoj danas u Sarajevu.

"Realizovali smo brojne projekte, ali imamo određenih teškoća sa Projektom reflektorske rasvjete, što zbog nespremnosti lokalnih zajednica, a dijelom i klubova. Ni mi ni UEFA ne gradimo, mi pomažemo, zato vas molim da i vi u svojim sredinama pomognete da implementiramo ovaj projekat", poručio je Begić delegatima Skupštine FS BiH.

Delegatima se obratio i gost UEFA Zoran Laković:

"Prisustvovao sam juče sjednici Izvršnog odbora FS BiH i ono što sam tamo vidio su jedinstvo, međusobno uvažavanje, otvorene diskusije i transparentan način rada. FS BiH uživa povjerenje ljudi iz UEFA i želim vam da nastavite da radite na ovaj način. Kad je riječ o realizaciji infrastrukturnih projekata, mora biti jasno da Savez nije građevinska firma i ne može preuzeti ulogu drugih institucija. Ako se želi napraviti iskorak po pitanju infrastrukture, aktivno mora biti uključena i država. Želim vam plasman na Evropsko prvenstvo jer reprezentacija Bosne i Hercegovine ima kvalitet da to ostvari."

Elmir Pilav, direktor Sektora za sport, podnio je izvještaj o radu FS BIH. Kazao je kako su zasnovani "na pet principa, a to su zakonitost, integritet, legalitet, restruktuiranje i fer-plej".

Delegati Skupštine FS BiH na današnjoj sjednici jednoglasno su usvojili izvještaj o radu FS BiH za 2018. godinu, finansijski i revizorski.

Adnan Džemidžić, generalni sekretar FS BiH, predstavio je plan rada Saveza u 2019. godini. Član Komiteta za finansije Momir Tošić obrazložio je plan prihoda i rashoda za 2018. godinu kao i finasijski plan FS BiH za 2019.

Delegati Skupštine su usvojili su i plan rada FS BiH za 2019. godinu. Između ostalog, usvojen je budžet FS BiH za ovu godinu u iznosu od 30.361.000 KM.

"Sjednica je završena u rekordnom roku sa svim našim izvještajima i planovima koji su jednoglasno usvojeni. To je potvrda produktivnog rada i dobre pripreme sjednice. Sretan sam što smo još jednom pokazali zajedništvo. Ono čemu ćemo težiti u narednom periodu je proširenje kapaciteta u Trening centru FS BiH u Zenici. Sa novom zgradom u okviru Trening centra i dva nova terena imaćemo komotniju situaciju jer ćemo omogućiti našim selekcijama bolje uslove za rad", rekao je Džemidžić.

Sjednici Generalne skupštine FS BiH danas je prisustvovalo 57 od ukupno 60 delegata.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC