• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pilav o VAR-u: Imamo značajnije prioritete

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Poseban akcent kod sudija stavili smo na ujednačavanju kriterijuma kod procjene prekršaja. Razgovarali smo i o primjeni pravila kada se igra rukom, jer je tu bilo nekoliko grešaka u dosadašnjem toku sezone", rekao je Elmir Pilav.

"Izvršena je analiza prvog dijela proljetne polusezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te smo ukazali sudijama na određene greške koje su pravili u dosadašnjem toku šampionata", rekao je Elmir Pilav, direktor Odjela za sportska pitanja Fudbalskog saveza BiH (FS BiH).

Kontrolni seminar za sudije i asistente suđenja Premijer lige BiH održan je juče u prostorijama FS BiH u Sarajevu.

"To je redovan seminar koji nam propisuje Sudijska konvencija Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA). Trebamo ih imati četiri tokom sezone, kako bi, što je više moguće, pospiješili suđenje na utakmicama našeg državnog prvenstva. Poseban akcenat kod sudija stavili smo na ujednačavanju kriterijuma kod procjene prekršaja. Razgovarali smo i o primjeni pravila kada se igra rukom, jer je tu bilo nekoliko grešaka u dosadašnjem toku sezone. Od arbitara je zatraženo da maksimalno spremni i koncentrisani budu na mečevima u finišu šampionata", istakao Pilav, dodavši da su sudije odradile i fitnes test u Sportskom centru "Vistafon" u Sarajevu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Delegacija FS BiH, koju je predvodio Pilav, nedavno je boravila u službenoj posjeti Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) u Zagrebu, kako bi se upoznala sa procedurom uvođenja VAR tehnologije na stadionima, što će u Hrvatskoj biti učinjeno od naredne sezone.

"Upoznati smo sa načinom, kao i tehničkim procedurama uvođenja VAR tehnologije, ali i finansija potrebnim za tako nešto na našim stadionima. U narednom periodu radićemo na realizaciji ovog projekta. Međutim, u ovom momentu ovo je itekako zahtjevno za FS BiH, obzirom na značajnije prioritete u našem fudbalu", kazao je Pilav.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC