• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kazna za Budućnost: ABA liga prazni "Moraču"!

Autor mondo.rs

Da li će i šampion biti slično kažnjen kao Partizan posle incidenata u utakmici sa Cedevitom ove sezone ili će prema Podgoričanima biti primenjena rigoroznija mera? Saznaćemo u toku dana.

 ABA liga kažnjava Budućnost, bez navijača protiv Zvezde Izvor: MONDO

Današnja četvrta finalna utakmica ABA lige biće odigrana pred delimično ili potpuno ispražnjenim tribinama dvorane "Morača" u Podgorici!

Prema pisanju "Večernjih novosti", Budućnost će osim parcijalnog ili kompletnog "zaključavanja" dvorane morati da plati i veliku novčanu kaznu zbog izgreda svojih navijača, među kojima su pojedini uoči trećeg duela ulazili na parket, pljuvali, vređali i zastrašivali košarkaše Crvene zvezde. 

Takođe nezvanično, kazna je već izrečena, ali detalje nisu saopštili ni ABA liga, ni KK Budućnost, organizator četvrte utakmice u kojoj će Podgoričani igrati za "majstoricu" i ostanak u seriji, a Beograđani za osvajanje titule i plasman u Evroligu iz "Morače".

Dan nakon treće, zbog nereda prekidane utakmice, podgoričke "Vijesti" objavile su da je jedan od onih koji su nasrtali i pljuvali košarkaše Zvezde iz prvih redova bio i sin ministra unutrašnjih poslova Crne Gore.

Disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić nije se izjašnjavao dan nakon trećeg meča, kao ni ranije tokom finala, za vreme kojeg je trener Budućnosti Jasmin Repeša imao oštre primedbe na atmosferu u "Pioniru", kada je ambijent nazvao "linčom".

Kazna (parcijalnog) zaključavanja dvorane već je bila primenjena ove sezone, posle utakmice Partizan - Cedevita, u kojoj je ubacivanje predmeta sa tribina izazvalo povlačenje sudija i prekid od 20 minuta.

Srpskom klubu je na sledećoj utakmici bilo dozvoljeno da ima podršku iz lože oko terena i iz partera, ali ne i sa tribina.


Da li će i Budućnost biti slično kažnjena, ili će prema njoj biti primenjena rigoroznija mera?

Odgovor će biti brzo poznat, jer je četvrta utakmica na programu u petak od 19 časova. Crveno-beli su ubedljivom igrom u Beogradu stekli vođstvo od 2:0 u finalnoj seriji, plavo-beli uzvratili u prvoj i zakazali drugu utakmicu u svojoj dvorani, ali videćemo i da li pred svojim navijačima.

Eventualni peti, odlučujući duel finala bio bi odigran 22. aprila u "Pioniru".

Anketa

Ko će osvojiti ABA ligu?

  • Crvena zvezda

    84.05% (216)

  • Budućnost

    15.95% (41)



Ostanite uz Mondo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC