• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Varvari" apeluju: Članovi i ostali, ne gađajte igrače!

Autor mondo.me

"Nije viteški, niti hrabro bacati iz mase upaljače i povrijediti nekog protivničkog igrača, a vrlo moguće i svog", stoji u saopštenju najvatrenijih navijača Budućnosti, koji su pozvali "članove, a pogotovu ostale" da navijaju fer.

 KK Budućnost KK Crvena zvezda ABA liga navijači Varvari Izvor: MONDO/D. J.

Nakon što su skandaloznim ponašanjem u sredu isprovocirali potpuno ili delimično zatvaranje "Morače" u petak uveče, najvatreniji navijači Budućnosti objavili su saopštenje na Facebook stranici i apelovali na, citiramo, "članove, a pogotovo na ostalu publiku u sali da ne ubacuju tvrde predmete u teren".

"Varvari" su se tako distancirali od incidenata pre i za vreme treće utakmice finalne serije ABA lige odigrane pre dve večeri u Podgorici, tokom koje su specijalne jedinice crnogorske policije štitovima branile košarkaše Crvene zvezde prilikom izlaska na zagrevanje, što je bio samo uvod u seriju neprijatnih događaja.

Gađani tvrdim predmetma i pljuvani, crveno-beli morali su u jednom trenutku da se sklone na teren kada je neposredno iza klupe za goste izbila tuča u kojoj je nekoliko huligana nasrnulo na jednog navijača beogradskog tima zbog posta na Instagramu.

Upravo na tribini na kojoj su Varvari bili smešteni rašireni su transparenti sa uvredama porodici Čović, a kasnije je objavljeno i da je, između ostalih, i sin ministra crnogorske policije pljuvao igrače, trenere i stručni štab beogradskog tima.

Zbog svega, ABA liga navodno je već kaznila Budućnost, ali javnost i dalje čeka odgovor na pitanje da li potpunim ili delimičnim zatvaranjem tribina za četvrtu utakmicu zakazanu za večeras u 19 časova, kada će plavo i crveno-beli igrati za kraj ili produžetak finalne serije, odnosno povratak u Beograd na petu utakmicu u ponedeljak.

"Prije svega, apelujemo na sve naše Naša tribina nije dio toga, niti želi biti niti smatra to činom kojim se treba ponositi. Nije viteški, niti hrabro bacati iz mase upaljače i povrijediti nekog protivničkog igrača a vrlo moguće i svog. Grlo i dlanovi su jedino što treba koristiti kako bi pogurali svoje a sabotirali protivničke igrače", navodi se u tekstu i dodaje:

"Takođe, apelujemo na cjelokupnu javnost da ne nasjeda na medijske (domaće i srpske) patke i provokacije. Ne dozvolimo da nam uništavaju dugogodišnji rivalitet i 'sportsku mržnju' stavljajući ih u mnogo širi, opasniji kontekst. Pokažimo svima da ne nasjedamo na jeftinu propagandu i da su svi navijači u 'Morači' tu samo zbog Budućnosti, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost".



Šampion je posle dva ubedljiva poraza u "Pioniru" iskoristio paklenu atmosferu i "slomio" Crvenu zvezdu početkom drugog poluvremena za 1:2 u seriji, nakon čega je zakazana četvrta utakmica finala.

Videćemo i pred koliko navijača.

Anketa

Ko će osvojiti ABA ligu?

  • Crvena zvezda

    84.05% (216)

  • Budućnost

    15.95% (41)



Ostanite uz Mondo!






Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

+15 i završena priča, kakva majstorica

MILOŠ

@Jaaa MALO SUTRA DO KRAJA SEZONE ABA LIGE ZVJEZDA ĆE IMATI DVA PORAZA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC