Desetine kilograma droge na jedrenjaku Jadran!

Autor:

Vojna policija crnogorske vojske pronašla je rano jutros više desetina kilograma droge na školskom brodu "Jadran", koji je trebao da krene na krstarenje Sredozemnim morem.

0
A- A A+
Jadran Foto: MONDO/Mladen Stojović

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore saopšteno je da su određene kriminalne grupe imale namjeru da iskoriste krstarenje ovog broda koje je bilo planirano za započne danas.

Za danas je bila planirana praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

"Jadran" je trebalo da isplovi na petnaestodnevnu plovidbu na ruti Tivat - Istanbul - Pirej sa 42 studenta Pomorskog fakulteta u Kotoru sa nautičkog, brodo-mašinskog i smjera pomorske nauke.

O zapljeni droge obaviješteni su Uprava policije i nadležno tužilaštvo.

Nadležni državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za ovaj slučaj u toku dana informisati javnost, navodi se u saopštenju.

Bilo je planirano da "Jadran" do Istanbula plovi četiri dana, koliko bi se potom i zadržao u istanbulskoj luci, nakon čega bi isplovio za Pirej u kojem bi, nakon dvodnevne plovidbe, boravio tri dana.

"Tokom plovidbe studenti i posada broda obići će niz kulturno-istorijskih spomenika i upoznati se sa bogatom pomorskom prošlošću ta dva grada i njihovim značajem u svjetskom pomorskom biznisu," saopšteno je ranije u najavi plovidbe.

Najljepši brod oko kojeg se spore Crna Gora i Hrvatska

Brod, koji mornarica u Crnoj Gori smatra najljepšim u svojoj floti prošlog ljeta proslavio je 85. rođendan, a nekada davno služio je kao školski brod mornarice bivše Jugoslavije.

Hrvatska tvrdi da brod pripada njoj i da mu je matična luka bila Split, odakle je isplovio 1990. godine na remont u Boku i nikad se nije vratio.

Tagovi:

Ostale vijesti