• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arslan: Imamo tim, nemamo klupu

Autori mondo.ba Autori Fena

"Ako pobijedimo, mnogo toga ćemo dobiti. Nastavljamo put prema Evropi i ova su tri boda vrlo važna", ističe Arslan i dodaje kako je, ipak, osnovni cilj kada je preuzeo tim bio da osiguraju opstanak.

Nakon prvog ovoproljećnog poraza, u prošlom kolu na gostovanju kod "fenjeraša" Krupe s čak 2:5, fudbaleri Čelika sutra u 27. kolu Premijer lige BiH na svom terenu dočekuju Tuzla siti s kojom su prošlog mjeseca u Tuzli odigrali neriješeno 1:1.

U tom je meču na klupi debitovao i današnji trener Čelika Čihat Arslan, koji je napomenuo kako je posljednji rezultat u Krupi na Vrbasu pokazo kako nisu ekipa koja ima igrački kvalitet za velike domete.

"Mi smo samo jaki kao tim, ali bilo je dosta pozicionih grešaka i nismo pomagali jedni drugima. Što smo izgubili u prošlom meču, pokušaćemo vratiti u ovom. Ne razdvajam klubove prema plasmanu na tabeli, jer svakoga moramo respektovati. Tuzla je bolji tim od Krupe, protiv koje smo pokazala da imamo problema", kazao je danas na pres-konferenciji trener Čihat Arslan.

Dodao je da ima dovoljno kvalitetan tim za pobjedu protiv Tuzla sitija, ali da im nedostaje kvalitetnih igrača na klupi za rezerve.

"Ako pobijedimo, mnogo toga ćemo dobiti. Nastavljamo put prema Evropi i ova su tri boda vrlo važna", ističe Arslan i dodaje kako je, ipak, osnovni cilj kada je preuzeo tim bio da osiguraju opstanak.

To su, napominje Arslan, već uradili.

"Smatram da Čelik ima lijepu budućnost, jer ljudi vole fudbal i klub. Sa mnom ili bez mene, mislim da klub može ići naprijed. Zenica će uvijek ostati u mom srcu i nikada u BiH ne bih radio u drugom klubu", bio je odgovor trenera Arslana na novinarsko pitanje da li će i naredne sezone ostati u Zenici.

Sutra će im, ističe Arslan, veliki problem biti nadomjestiti izostanak iskusnog Nermina Jamaka, za kojeg je ocijenio kako je jedan od najboljih igrača u ligi i vrlo važan igrač za njegov tim.

Zbog bolesti oca izostaće i Ivan Livaja, koji je zbog toga otišao u Njemačku, dok Ante Blažević ima problema s tetivom.

Lijevi bek Ljubiša Pecelj istakao je kako ih je pogodio poraz u prošlom kolu, pogotovo što su primili puno golova.

"Puno je primiti pet golova, ali nadam se da ćemo pobijediti u ovom meču i zadržati šanse za izlazak u Evropu", ističe Pecelj.

PREMIJER LIGA BIH - 27. KOLO:

Sloboda - Sarajevo (16.30)
Široki Brijeg - Zrinjski (17.00)
Radnik - Zvijezda 09
Mladost - GOŠK
Čelik - Tuzla siti
Željezničar - Krupa (20.00)

TABELA: Sarajevo 57, Zrinjski 53, Široki Brijeg 40, Željezničar 36, Radnik 35, Čelik 35, Sloboda 34, Mladost 30, Tuzla siti 29, Zvijezda 09 27, GOŠK 23, Krupa 21.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC