• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred finale plej-ofa: Sve je u našim rukama!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Crveno-plavi imaju novu priliku da se vrate u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

 KK Borac - KK Leotar, finale plej-ofa prva liga RS Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Košarkaši banjalučkog Borca ponovili su uspjeh iz prethodne sezone i plasirali se u finale plej-ofa prve lige Republike Srpske.

Prošle godine ih je na putu povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine zaustavio Bratunac ukupnim rezultatom 3:1, a od nedjelje u dvorani "Borik" ih očekuje nova bitka za titulu šampiona i to protiv trebinjskog Leotara (19.00).

Trener Banjalučana Dragan Mičić - Đera u najavi finalne serije je istakao da su crveno-plavi ostvarili što je obećano na početku sezone.

"U finalu se sastaju dvije prvoplasirane ekipe, smatram da su Trebinjci ozbiljan tim, a takođe cijenim svoje igrače i nadam se da ćemo finalnu seriju odigrati kako znamo, a onda rezultat ne bi smio da dođe u pitanje", rekao je Mičić i dodao da Borac ima malih kadrovskih problema, koji bi trebali biti sanirani do prve finalne utakmice.

Prema njegovim riječima, "majstorica" protiv Budućnosti mogla bi da bude recept i za Trebinjce.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Sigurno je taj treći meč uticao na vraćanje samopouzdanja.Prva utakmica često može da bude i ključna. Igrači su svjesni da imaju individualni kvalitet i ukoliko budemo igrali timski, sa takvom energijom i zalaganjem onda neće biti problema. Nadam se da će publika doći u što većem broju, da podrži ove momke, koji su pokazali ozbiljnost i kvalitet kroz takmičenje. Nemamo razloga da se plašimo, moramo da se nosimo s teretom favorita i od toga ne treba da bježimo iako je Leotar imao samo jednu pobjedu manje od nas. Biće sigurno kvalitetna utakmica, posebno jer će doći u Banjaluku rasterećeni".

Mičić je potom objasnio da Leotar ima izuzetnu ekipu sastavljenu od sjajnih pojedinaca.

"Jako kvalitetna prva petorka sa još nekoliko dobrih mladih igrača. O njima ne treba puno trošiti riječi, već ih poštovati, ali opet vjerujem da je sve u našim rukama. Dejan Šakotić je jedan od najboljih poentera sa premijerligaškim iskustvom, igrao je takođe i u Hrvatskoj, Đorđe Ninković na poziciji 'pet', dva pleja Srđan Damjanović i Marko Raičević, na 'četvorki' Damjan Milošević. Kvalitetna ekipa, ali vjerujem u momke", podvukao je šef struke Banjalučana.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Srđan Lončar, bek crveno-plavih, mišljenja je da prvi dvoboj finalne serije izuzetno važan.

"Prva utakmica može dosta toga da pokaže, ali iz iskustva od prošle godine prednost domaćeg parketa ne mora da bude presudna. Mi smo spremni, fizički i psihički, posebno jer nam je 'majstorica' iz polufinala dala vjetar u leđa. Nadamo se da imamo kvalitet da pobijedimo u prvom meču, a onda ćemo vidjeti", rekao je Lončar.

Kapiten Borca Marko Šćekić složio se da će svojim iskustvom doprinijeti timu u bici za šampionski trofej.

"Nije prvo finale i mogu dosta da pomognem timu, što sam pokazao i protiv Budućnosti. Momci su odreagovali vrhunski u polufinalu, igrali su na jednom visokom nivou, možda čak i višem, ne samo od Prve lige RS, već i Premijer lige BiH. Dobili smo dodatni vjetar u leđa za finalnu seriju", izjavio je Šćekić.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC