• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medvedev izbacio Đokovića: Ništa od srpskog polufinala

Autor mondo.rs

Rus eliminisao prvog tenisera sveta u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu. Za finale igraće sa Dušanom Lajovićem

Novak Đoković je završio nastup na mastersu u Monte Karlu u četvrtfinalu.

Pobedio ga je Danil Medvedev u tri seta - 6:3, 4:6, 6:2.

Najbolji teniser sveta, koji je na turniru u Monaku trijumfovao 2013. i 2015, napravio je ove sezone korak dalje u odnosu na 2018. godinu, kada ga je u trećoj rundi savladao Dominik Tim.

Rusu je to bio prvi trijumf protiv prvog tenisera sveta, nakon tri vezana poraza, nakon čega je obezbedio plasman u prvo polufinale nekog mastersa u karijeri.

Tamo će ga čekati još jedan srpski teniser - Dušan Lajović, kome će to biti, takođe, prvo polufinale ATP turnira serije 1000.

Dušan Lajović je eliminisao Lorenca Sonega u dva seta.

Srpski as očajno je startovao protiv 14. igrača sveta.

U svom 78. masters četvrtfinalu imao je mnogo muke protiv Rusa, koji je prvi put izborio mesto među osam najboljih na turnirima ATP serije 1000.

Bio je potpuno dekoncentrisan u prvom setu, napravio je čak 21 grešku, nije napravio nijednu brejk priliku, uz samo tri vinera, što je Rus iskoristio da povede.

Novak je u nastavku "okrenuo ploču". Brzo je u glavi izbrisao očajan set i odmah napao rivala.

Već u prvom gemu mu je zapretio (Rus dobio na razliku), a u narednom kada je bio na servisu uspeo je da napravi brejk. Strpljiva, i pre svega, koncentrisana igra, u kojoj je demonstrirao daleko raznovrsnije udarce i "čitao" igru rivala, dala je rezultate.

Osim što je stigao do vođstva, Đoković je i razbesneo protivnika, koji je "išutirao" kutiju pored mreže i zaradio opomenu glavnog sudije, a nakon toga dugo je još gunđao i prigovarao zbog izrečene sankcije.

To se odrazilo i na njegovu igru, što je Đokoviću išlo u prilog. Prvi reket sveta očuvao je prednost, nedozvolivši Medvedevu nijednog trenutka da pripreti.

I kada se činilo da je povratio samopouzdanje, konačno počeo da preuzima kontrolu igre, Đoković je stao. Baš tako.

Neizvesna bitka u odlučujućem, trećem setu je trajala samo tri gema, nakon čega je Danil slomio otpor rivala i u potpunosti zagospodario terenom.

Iako je imao problema sa butinom leve noge, ne da se nije predavao, već se žestoko borio za svaku loptu, a u prilog mu je išlo to i što je Đoković nizao greške (47 ukupno na meču), forsirao drop šotove, uglavnom loše, a upisivao je i duple greške.

Rus je brzo stigao do vođstva od 5:1, Đoković se trgao nakon toga, uzvratio jednim brejkom, ali se ispostavilo da je to bilo i nedovoljno i kasno.

Danil Medvedev igraće u narednom meču sa Dušanom Lajovićem, koji će od ponedeljka biti tik iznad 30. mesta ATP liste. To će biti njihov drugi duel u karijeri, nakon što su se prošle godine sastali na turniru u Moskvi, gde je Rus slavio rezultatom 6:2, 6:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC