• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nalić: Sarajevo atraktivno, ali želimo pobjedu

Autori mondo.ba Autori Fena

Tuzlaci na teškom ispitu protiv prvoplasirane ekipe Premijer lige BiH.

Sloboda ulazi u seriju teških utakmica, jer se u narednim kolima prvnstva sastaje se sa četiri najbolje plasirane ekipe prvenstva.

Bez obzira na to, šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić ističe da u svakoj utakmici žele pobjedu, pa će tako biti i sutra protiv Sarajeva.

Naglasio je da je ekipa Husrefa Musemića atraktivan protivnik, koji dolazi poslije teške utakmice Tuzlaka u Gabeli.

"S obzirom na to da smo igrali s GOŠK-om u nedjelju, imali smo dan manje da se pripremimo za sutrašnju utakmicu. Vrlo je bitno da u seriju jakih utakmica uđemo pobjedom, tako da ćemo u utakmicu sa Sarajevom ući veoma jako", kazao je strateg Slobode na pres-konferenciji.

Musemić: Da pokažemo karakter

"Sigurno da nas čeka jako nezgodan protivnik koji puno trči, koji je agresivan i koji će sigurno biti silno motisivan da napravi dobar rezultat. Naš zadatak je da se pokušamo što bolje organizovati i odigrati dobru utakmicu. Trenutno nismo u tako lagodnoj situaciji kao što smo bili, ali sad treba da pokažemo karakter i kvalitet", izjavio je trener Sarajeva Husref Musemić pred gostovanje na "Tušnju".

Rekao je da zbog tri žuta kartona ne može računati na Seida Zukić, kao ni na povrijeđenog Mehmeda Alispahića. Ipak, za svaku poziciju u timu ima adekvatne zamjene.

Očekuje se da će protiv Sarajeva starter biti štoper Adnan Salihović koji je, takođe, izrazio veliki optimizam uoči susreta s "bordo" timom.

"Izlazimo iz utakmice u Gabeli koju smo nespretno i nesretno izgubili. Pričali smo o tome, i već smo je zaboravili, a mislimo na utakmicu sa Sarajevom. Uvijek su naši dueli zanimljivi i igra se kvalitetan fudbal. Oni su najveći kandidat za titulu, ali i mi imamo svoju računicu. Neće nedostajati želje za nadigravanjem, ali i da osvojimo tri boda. Daćemo sve od sebe da pobijedimo", kazao je Salihović.

U pojedinim medijima se špekulira o tome da bi, u slučaju poraza, uprava Slobode mogla otkazati saradnju s Nalićem, ali o tome danas na "presici" nije bilo govora.

Utakmica Sloboda - Sarajevo igra se sutra na "Tušnju" od 16.30 sati.

PREMIJER LIGA BIH - 27. KOLO:

Sloboda - Sarajevo (16.30)
Široki Brijeg - Zrinjski (17.00)
Radnik - Zvijezda 09
Mladost - GOŠK
Čelik - Tuzla siti
Željezničar - Krupa (20.00)

TABELA: Sarajevo 57, Zrinjski 53, Široki Brijeg 40, Željezničar 36, Radnik 35, Čelik 35, Sloboda 34, Mladost 30, Tuzla siti 29, Zvijezda 09 27, GOŠK 23, Krupa 21.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC