Prekinuto sedam postupaka protiv Dragičevića

Protiv Davora Dragičevića je Osnovnom sudu Banjaluka podneseno 26 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i to iz oblasti Zakona o javnom okupljanju i Zakona o javnom redu i miru.

0
A- A A+
Davor Dragičević Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

Od toga je sedam predmeta prekinuto, jer je Dragičević u inostranstvu, na nepoznatoj adresi. Potvrđeno je to za Mondo u Osnovnom sudu Banjaluka.

"Od 26 predmeta do sada je završeno sedam, i to tako što je prekinut postupak protiv okrivljenog Davora Dragičevića, zbog toga što se nalazi u inostranstvu na nepoznatoj adresi i na neodređeno vrijeme. Prekršajni postupak će se nastaviti kada prestanu smetnje koje su izazvale prekid", odgovorili su nam iz banjalučkog suda.

Iz suda su podvukli da postupci nisu obustavljeni, već prekinuti, te da će biti nastavljeni kada se steknu zakonski uslovi.

Prijave protiv Dragičevića su podnesene zbog neprijavljanja skupova, narušavanje javnog reda i mira, prijetnji i drugog i to nakon protesta iz kraja decembra prošle godine u Banjaluci. On je tada napustio BiH i nalazi se u Austriji gdje je, kako je sam potvrdio, zatražio azil.

U Austriju su prebačeni i posmrtni ostaci njegovo sina Davida Dragičevića (21), koji je ubijen u martu prošle godine . Iako je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka njegovu smrt okarakterisalo kao ubistvo, do danas nije podignuta optužnica niti su zvanično saopšteni osumnjičeni počinioci.

Ostale vijesti