Irci ponovo najbrži, slavio Vipert

Autor:

Volter Vipert, vozač EvoPro rejsing tima iz Irske pobjednik je druge etape 13. biciklističke trke Beograd - Banjaluka, koja je vožena od Vlasenice do Brčkog.

Irci ponovo najbrži, slavio Vipert Foto: Mondo.ba

Ovo je druga pobjeda irskog tima pošto je u prvoj etapi slavio Aron Gejt, koji će nositi žutu majicu i na trećoj etapi trke.

Biciklisti EvoProa ponovo su odradili odličan timski posao, a Holanđanin u timu sa Ostrva uspio je da se izdvoji u finišu i trijumfuje ispred Nijemca Patrika Halera (Hajzomat Rad), te Poljaka Pavela Frančeka (Voster).

"Bilo je odlično. Osjećao sam se vrlo loše u prvoj etapi, ali smo imali odličnu taktiku poslije timskog sastanka i uspjeli smo da sačuvamo žutu majicu. Na posljednjem usponu osjetio sam
da imam dovoljno snage i na kraju je sve ispalo odlično", rekao je Vipert.

Gejtova prednost u ukupnom plasmanu je svega tri sekunde u odnosu na prvog pratioca, ali je optimista pred odlučujuće borbe.

"Uspio sam da odbranim majicu i nadam se da ćemo uspjeti da je zadržimo i poslije četvrte etape. Najteža su mi bila posljednja četiri kilometra, ali sam uspio", rekao je Novozelanđanin.

Kako je grupa u cilj došla kompaktna, nije bilo promjena ni nosilaca ostalih majica. 

Bijelu, namijenjenu najboljem mladom vozaču zadržao je Atila Valter (CCC), plavu za najboljeg brdskog vozača i dalje nosi Johanes Šinagel (Maloha Pušbajkers), dok je crvena za najboljeg
sprintera vlasništvo Florenca Knauera (Herman).

Borba za ukupnog pobjednika trke nastavlja se u subotu kada će biciklisti voziti od Bijeljine do Teslića, dok će konačan rasplet biti poznat u nedjelju etapom od Prnjavora do Banjaluke preko Dervente, Srpca, Razboja i Laktaša.

Tagovi:

Ostale vijesti