ABA liga o Olimpijakosu: Klubovi odlučuju

Autor:

"Rekli su nam da su zainteresovani da igraju ovu ligu dve do tri godine", kazao je direktor takmičenja Krešimir Novosel i dodao da će se više znati za mesec dana.

ABA liga o Olimpijakosu: Klubovi odlučuju Foto: MN Press

Sve glasnije se priča o tome da bi Olimpijakos mogao dogodine da zaigra u ABA Ligi, a o takvoj mogućnosti govorio je i direktor "jadranskog" takmičenja Krešimir Novosel.

U izjavi za TV Arena Sport iz Podgorice, Novosel je kazao da su obavljeni prvi razgovori sa Olimpijakosom, ali da još uvek ništa konkretno nije utvrđeno, odnosno da će o njihovom potencijalnom učešću u regionalnoj ligi odlučivati sami klubovi.

"Nije tajna, imali smo sastanak u Zagrebu prošle srede, gde su došli generalni menadžer Olimpijakosa i direktor marketinga kluba, rekli su nam da su zainteresovani da igraju ovu ligu dve do tri godine. Raspitivali su se kako liga funkciniše...", kazao je Novosel i istakao da je trenutni sistem takmičenja dobar, kao i druga liga koja daje prohodnost ka najvišem takmičenju.

Olimpijakos se sastao i sa nekoliko predstavnika klubova učesnika ABA Lige, a upravo će oni odlučivati o tome da li će im uručiti "pozivnicu", ako je oni na kraju uopšte i zatraže.

"Sada je sve na klubovima, a Olimpijakos je obišao nekoliko klubova u Beogradu, Zagrebu i Podgorici. Imaćemo Skupštinu do kraja ovog ili početkom sledećeg meseca kada ćemo razmišljati o njima", kazao je Novosel i zaključio:

"Tek kada čujemo stav klubova vlasnika lige, znaćemo da li ćemo ići u razgovore ili nećemo".

Podsetimo, mogućnost da Olimpijakos zaigra na Jadranu pojavila se sredinom februara kada su u Pireju bili besni zbog suđenja protiv Panatinaikosa kada su napustili teren, dok se brzo potom pojavila i informacija da i PAO želi istu stvar.

Ostale vijesti