• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešićev "brejk" u Istanbulu!

Autor mondo.rs

I treća serija četvrtfinala Evrolige ima 1:1. Barselona pobedila Efes u Istanbulu.

 Pešićev "brejk" u Istanbulu! Izvor: MN PRESS

U četvrtak su "brejk" napravili Baskonija i Žalgiris, a petak veče počeo je pobedom Barselone protiv Anadolu Efesa u areni "Sinan Erden" u Istanbulu – 74:72 (19:16, 19:18, 24:25, 12:13).

Vrhunsku košarku gledamo u završnici Evrolige i četvrtfinalnim serijama.

Preko 15.000 navijača nezadovoljno je napustilo velelepnu arenu na Bosforu, sveni da su sada korak dalje od Fajnal fora u Vitoriji, koji navijači Efesa čekaju još od 2001, kada je njihov tim igrao drugi završni turnir u nizu. Nikada pre, ali ni posle Efes nije stigao do F4.

Barsa
Izvor: YouTube/Euroleague


Barselona ima dve titule prvaka Evrope i epitet večitog gubitnika na fajnal forovima, jer ih je igrača čak 14 puta, a i pre toga je dva puta zaustavljena pred trofejom.

Junak u timu koji uspešno vodi Svetislav Pešić je Adam Hanga. Ne samo da je sa 17 poena bio prvi strelac Barse, već je upravo on položio loptu za poslednji koš na meču.

Efes je pokušao preko Krunoslava Simona da uzvrati trojkom, ali nije uspeo. Gosti su potom odigrali loš napad, u kojem su, doduše, sudije propustile par prilika da igrače Barselone pošalju na liniju za slobodna bacanja, ali sekund, koliko je ostalo za ideju Ergina Atamana i domaće košarkaše, nije bio dovoljan.

Sjajan meč odigrao je Vasilije Micić. Srpski plejmejker je i najzaslužniji što je drugi duel imao neizvesnu završnicu, jer je sa devet poena u poslednjoj deonici vratio Efes u igru posle 62:68. Reprezentativac Srbije postigao je ukupno 15 poena i upisao četiri asistencije.


Šene Larkin je ubacio 18, a Simon 14 poena. Kod Barselone su se, pored Hange, istakli Ante Tomić sa 13 poena i sedam skokova, odnosno Tomas Ertel sa 12 koševa.

Serija se sada seli u Blaugranu i Barsa će imati priliku da pred svojim navijačima "overi" Fajnal for u Vitoriji.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC