Miličević: Jedinstvo potrebnije nego ikad

Autor:

Jedan od kandidata za predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević izjavio je da je SDS-u više nego ikad potrebno jedinstvo, te pozvao da se prestane sa podjelama.

0
A- A A+
Milan Miličević, Miličević, cvijanović Foto: Srna/Milenko Šukalo

"Republika Srpska je uveliko podijeljeno društvo po svim osnovama. Podijelili smo se na istok i zapad, izbjeglice i domaće. Vlast nas je podijelila na podobne i nepoželjne iz opozicije, na patriote i izdajnike. Zbog svega, vremenom smo uglavnom podijeljeni na siromašne i  ekstremno bogate, a veoma smo blizu toga da se dijelimo na manjinu koja ostaje i većinu koja odlazi i to će onda biti naš konačni kraj.

Tu podjelu koju nam sada nameću, ne smijemo prenijeti na Srpsku demokratsku stranku, već treba da ostajemo u njoj, da se okupljamo i poštujemo. Niko od nas ne treba da nas dijeli zbog različitog mišljenja, ali treba da vodimo računa da li ta mišljenja nanose štetu bilo kome", naveo je Miličević u pisanoj izjavi.

On je dodao da ne treba javno da kritikuju jedni druge u SDS-u već da nude promjene i bolja rješenja za Srpsku.

"Treba da uočimo vlastite greške i da se mijenjamo, da saslušamo jedni druge, uvažavamo se međusobno, ali i da poštujemo konačne stranačke stavove, objedinjujemo se oko njih, a ne da se prepucavamo i stvaramo `struje`. To nije dobro ni za koga", naveo je Miličević, koji je i predsjednik Glavnog odbora stranke.

Miličević smatra da različiti stavovi treba da budu predmet rasprave, razgovora i dogovora, a da energija, za koju je rekao da je očigledno ima u SDS-u, treba da bude usmjerena da bi se došlo boljeg rješenja, a ne do raskola.

Prema njegovim riječima, sve ovo treba da krene od samog vrha stranke, od prvog čovjeka, pa na niže.

U Istočnom Sarajevu sutra će biti održana sjednica Glavnog odbora SDS-a na kojoj će biti razmatrano pitanje unutarstranačkih izbora, najavio je ranije predsjednik ove stranke Vukota Govedarica.

Tagovi:

Ostale vijesti