• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac dokazao da je bolji od Sloge!

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac je zabilježio ubljedjivu gostujuću pobjedu nad drugoplasiranom Slogom iz Gornjeg Crnjelova (0:3) i dodatno se približio šampionskoj tituli u Prvoj ligi Republike Srpske.

 Sloga - Borac, 1. kolo, Liga za šampiona RS Izvor: MONDO

Poslije pobjede 2:0 u prvom meču na Gradskom stadionu i remija 0:0 u drugom okršaju ova dva tima, na startu Lige za šampiona Republike Srpske ponovo su bili uspješniji Banjalučani.

SLOGA - BORAC 0:3 (0:1)

Ono što je najavio trener crveno-plavih Darko Vojvodić se obistinilo!

Banjalučani su pokazali Slogi i na njenom terenu da su bolji tim od domaćina i da su s razlogom stekli ogromnih 12 bodova prednosti iako je njegov kolega s domaće klupe Senad Hadžić silno želio pobjedu kojom bi vratio neizvjesnost u prvenstvo Srpske.

Ovako, neizvjesnosti će biti jedino ako se u preostalih devet mečeva dogodi neko ogromno čudo, mada su fudbaleri Sloge u prvih 45 minuta subotnjeg dvoboja bili za nijansu opasniji.

Nije bilo doduše nekih posebnih prilika ispred golmana Borca Kenana Topolovića, kao ni čuvara mreže Sloge Perice Novakovića, sve do 36. minuta kada je gostujući golman odlično odbranio udarac Strahinje Macanovića.

A onda je prije samog odlaska na odmor, nakon kornera, iskusni Saša Kajkut zatresao mrežu domaćina i uknjižio svoju 11. "recku" ove sezone - 1:0.

Domaći se još nisu ni oporavili od šoka uprkos pauzi u poluvremenu, a primili su još jedan pogodak i praktično uknjižili peti ovosezonski poraz.

Borac je u 50. minutu susreta u Velikoj Obarskoj povisio rezultat na 2:0 pogotkom Nemanje Lekanića, da bi u finišu golom Milana Šikanjića "ovjerio" 18. trijumf crveno-plavih za ogromnih "plus 12" bodova razlike.

BORAC: Topolović, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović, Si.Dujaković, Burazor, Runić, Janičić, Zilkić, Lekanić Na klupi su: Trkulja, Šikanjić, St. Dujaković, Zarić, Mojović, Aničić

SLOGA: Novaković, Matović, Arnautović, Šišić, Macanović, Komarčević, Stokić, Mihajlović, Mazić, Benović, Planić.Ristić, Labović, B.Panić, Krmar, Popović, Zlatković, Savić.

Prijedorski Rudar i Kozara iz Gradiške su odigrali bez pogodaka, dok je drugi banjalučki tim, Željezničar, poput Borca, zabilježio gostujuću pobjedu i to nad Podrinjem u Janji (0:1).

Gol odluke u prvom poluvremenu postigao je Adonis Bilal, takođe nakon što je bio najviši u skoku poslije centaršuta iz kornera, a posao gostima bio je dodatno olakšan od 35. minuta kada je stoper Podrinja Jovica Klasanović zaradio crveni karton.

PRVA LIGA RS

Plej-of, 1 kolo

Sloga GC - Borac 0:3 (0:1)

Podrinje - Željezničar 0:1 (0:1)

Rudar PD - Kozara 0:0

TABELA: Borac 58, Sloga GC 46, Rudar 40, Željezničar 36, Kozara 30, Podrinje 29

Plej-aut, 1. kolo

Slavija - Tekstilac 1:0 (0:0)

Modriča - Sloboda MG 0:0

Drina - Sutjeska 3:0 (1:0)

TABELA: Slavija 27, Tekstilac 25, Drina 25, Modriča 25, Sutjeska 20, Sloboda 18

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VIDILO SE PROTIV ŠIROKOG KAKO ĆE BORAC PROLAZITI U ELITI BH

MILOŠ

BORAC SE HVALI KAKO VRŠI TEROR U PRVOJ LIGI REPUBLIKE SRPSKE A U ELITI BH LIGE ĆE SE VIDITI NEMOĆ BORCA

Sarkozić

@MILOŠ opet lupetaš u tim svojim polupismenim komentarima....naravno da će se ekipa pojačati za BiH ligu a i ovako su dokazali u kup utakmici sa Širokim da su tu negdje po kvalitetu....AJ Borac....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC