• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Instagram ostaje bez lajkova (FOTO)

Autor mondo.rs

Društvena mreža Instagram napraviće radikalan rez i potpuno promeniti sadašnji način prikaza objava.

 Instagram ostaje bez lajkova (FOTO) Izvor: MONDO portal / Instagram / Jane Wong

Instagrambroj lajkova ispod svake objave postao je prestiž i sad, kad smo to napisali nismo nimalo preterali. Brojem lajkova meri se uticaj pojedinaca i na osnovu njega se niveliše zarada najvećeg broja slavnih korisnika i onih, koje nazivamo “influenseri“.

Ipak, iz nekog razloga Instagram to želi da promeni i da ukine prikaz broja lajkova ispod slika. Zapravo, Instagram to želi da učini kako bi nas podstakao da pratimo tj. vrednujemo kvalitet sadržaja, a ne koliko je ko lajkova sakupio, ako je verovati izvorima, koji su prikazali da Instagram sklanja broj lajkova čak i pre, nego što je mreža to i sama najavila.

Broj lajkova tj. srca pritisnutih na sliku biće vidljiv samo vlasnicima profila i nikome više. Srca će se i dalje sakupljati na isti način samo se više brojač neće prikazivati nikome - osim vlasniku profila.

Na upit pojedinih medija da li su procurele informacije tačne predstavnik za štampu Instagram mreže nije dao konkretan odgovor, ali je rekao da u Instagram-u uvek istražuju nove načine na koji će smanjiti pritisak na korisnike.

Pročitajte i ovo: Kako izgleda Instagram kraj (FOTO)

Ovo bi se moglo protumačiti kao obračun Instagram platforme sa nezdravim načinom posmatranja te društvene mreže, koji sve više obuzima njene korisnike, koji će uraditi, praktično sve da bi dobili lajk i bili “važni“ na toj društvenoj mreži. Ostaje nam da vidimo da li će sklanjanje broja lajkova uticati na poslovni model Instagram-a, koji je biznis, koji cveta i mogao bi da ugrozi zaradu društvene mreže umnogome ovakvom radikalnom promenom stanja, kakvo jeste i na koje su ljudi navikli.

Kada bi promena mogla da stigne i da li će - otkrićemo uskoro...

Šta vi kažete - Instagram bez lakova: Da ili ne?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS