Osim: Fudbal je nekada čudan...

Autor:

Trener Željezničara Amar Osim zadovoljan je nakon pobjede svoje ekipe nad Krupom, kojom je prekinut niz loših rezultata.

Osim: Fudbal je nekada čudan... Foto: FENA/Arhiv

Osim je na pres-konferenciji nakon meča istakao da su njegovi igrači bili opterećeni pritiskom što je uticalo na njih u prvih pola sata igre, ali da su, postigavši tri gola za 15 minuta, pokazali određeni kvalitet.

"Mislim da smo vidjeli kako je fudbal nekada čudan. Prvih pola sata smo bili nikakvi i na kraju pobijedili 3:0. Svi smo bili pod pritiskom, mislim da je plod toga naša smušena igra prvih pola sata. U tome nam je i Krupa pomogla svojom organizacijom. Neke stvari su se ovaj put okrenule u našu korist. Prvi gol je plod slučajnosti i greške golmana, nakon toga nesvakidašnji gol Veselinovića, a potom lijep treći gol Krpića. Nije lako postići tri gola u 15 minuta i imati dva zicera. Pokušaćemo izvući pozitivne stvari iz ove utakmice, a loše dijelove pokušati eliminisati", izjavio je Osim.

Trener Krupe Slobodan Starčević čestitao je Željezničaru na pobjedi, naglasivši da su njegovi igrači prvih pola sata dobro stajali, a u nekim momentima bili i bolji. Uslijedila je greška golmana i tri gola Željezničara, te je pitanje pobjednika riješen u 15 minuta.

"U drugom poluvremenu sam dao šansu igračima koji su budućnost Krupe, a pokušao sam odmoriti bitnije igrače. U srijedu igramo sa Tuzlom, želimo ostvariti pobjedu i vidjećemo šta će biti", rekao je Starčević.

Ostale vijesti