Kompromitovan Instagram - menjajte lozinke!

Autor:

Facebook je kompromitovao čak nekoliko miliona Instagram naloga, zbog čega je bitno da svi zamenimo lozinke.

0
A- A A+

Facebook je pre nekoliko nedelja lozinke preko 600 miliona korisnika čuvao u tekstualnom formatu, bez ikakve enkripcije i što je još gore - stavio ih na uvid preko 20 hiljada ljudi, zaposlenih u Facebook mreži. U početku se verovalo da je “tek nekoliko hiljada Instagram naloga“ bilo kompromitovano na isti način, ali prema TechCrunch izveštaju u pitanju je čak nekoliko miliona naloga, a ne nekoliko hiljada.

Pročitajte i ovo: Instagram ostaje bez lajkova (FOTO)

To je potvrdio i Facebook, ali je objasnio i da je to bila nenamerna greška, koja je ispravljena odmah nakon njenog uočavanja.

U skladu sa praksom svih kompanija i Facebook maskira lozinke, koje korisnici kreiraju prilikom otvaranja naloga na društvenoj mreži, koje nisu vidljive zaposlenima“, naveli su u Facebook kompaniji nakon potvrde da je uočena greška sa otkrivenim lozinkama otklonjena.

S obzirom na to da su nalozi bili izloženi zaposlenima potrebno je da, radi vaše bezbednosti, promenite svoje Instagram lozinke. Jedino na taj način bićete sigurni da vam je nalog zaštićen u potpunosti.

Ostale vijesti