• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džekson: Vrijeđanje čini pobjedu slađom

Autor mondo.rs

Iskusni francuski bek kaže da su u timu Budućnosti spremni za "vruć" doček na odlučujućoj utakmici finala plej-ofa protiv Crvene zvezde.

 Džekson pred Zvezda - Budućnost: Vrijeđanje čini pobjedu slađom Izvor: MN PRESS

Bek Budućnosti Edvin Džekson, pred "majstoricu" za titulu ABA lige (ponedjeljak, 19.00, Arena sport 1), kaže da je svjestan koliko vruća atmosfera čeka njegov tim, ali da bi baš zbog toga eventualni trijumf nad Crvenom zvezdom bio slađi.

"Poslije dvije utakmice u Beogradu, morali smo da pogledamo sebe u ogledalu. Prije svih ja, jer sam odigrao užasno. Morali smo da prihvatimo da smo igrali loše, ali smo imali reakciju i sada je 2:2", rekao je Džekson za podgoričke "Vijesti".

On se ne obazire na činjenicu da je njegov tim u oba meča u Beogradu ubjedljivo poražen.

"Način na koji smo izgubili te utakmice, da li je bilo 30 ili 40 razlike, sada više nije bitan. Važno je da u ponedjeljak postignemo bar poen više i obezbijedimo Budućnosti mjesto u Evroligi, jer ovi ljudi to zaslužuju", poručio je francuski internacionalac.

Džekson kaže da će peti meč finalne serije biti "specijalna stvar" za sve košarkaše Budućnosti.

"Ostavićemo sve na parketu. Biće teško, publika će biti 'luda', ali to su momenti za koje se živi. Velike dvorane i velike utakmice, ko god pobijedi biće šampion. Srećni smo što smo izborili taj meč, jer nismo htjeli da izgubimo titulu na našem terenu. Htjeli smo da podarimo navijačima posljednju veliku pobjedu, posljednji šou, jer nas u Beogradu neće gledati".

Nekada najbolji strijelac španske lige napomenuo je da se posebno Norisu Kolu i njemu podiglo samopouzdanje poslije pobjeda u Podgorici i da će im to mnogo značiti u "majstorici".

Iz tabora Budućnosti su poslije druge utakmice stigle ozbiljne pritužbe na ponašanje navijača Crvene zvezde, a onda su domaćini jako uzvratili u trećem meču u Podgorici. Četvrti duel, u petak, odigran je u korektnoj atmosferi, a ostaje da se vidi kako će biti u ponedjeljak.

"Igrao sam u velikim dvoranama, pred mnogo ljudi, ali nekada stvari odu van granica sporta. Niko ne voli da bude ispljuvan, pogotovo kad ne može da odgovori. To je kukavički. Da me je neko od njih vidio na ulici, zna da to ne bi smio da uradi. Ali, u dvorani je bilo dozvoljeno da se pljuje po nama, na terenu i na klupi... U 'Pioniru' znate da će vas navijači vrijeđati i pljuvati, ali ako pobijedite, to čini trijumf mnogo slađim. Nadam se da ćemo uživati sutra", naveo je Edvin Džekson.

Uprava Budućnosti pred "majstoricu" je apelovala na Crvenu zvezdu da "preduzme sve mjere da utakmica prođe u bezbjednoj, sportskoj atmosferi, bez obzira na krajnji rezultat", naglasivši da su Podgoričani ponašanjem u četvrtom meču pokazali na djelu opredjeljenje da se spusti tenzija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC