• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilo je pitanje trenutka: PSŽ opet prvak Francuske

Autor mondo.rs

Osmi put u istoriji, a šesti put od ulaska "katarskog novca" u klub, Pari sen Žermen je osvojio titulu šampiona Francuske. I to prije meča 33. kola!

 Pari Sen Žermen šampion Francuske u sezoni 2018/19 Izvor: MN PRESS

Fešta u Parizu je poranila!

Večeras od 21 čas Pari sen Žermen igra protiv Monaka i u toj utakmici je mogao da potvrdi šampionsku titulu, nakon što je već propustio tri šanse u protekle dve nedelje, međutim rezultat meča Tuluza i Lila (0:0) krunisao ih je u nove-stare šampione Francuske.

PSŽ sada ima 16 bodova više od Lila kome je ostalo da odigra još pet mečeva u Ligi 1, tako da su i matematički osvojili titulu prvaka.

Ovo je osma titula u istoriji Pari sen Žermena, koji je osnovan relativno kasno (1970. godine), a šesta otkako je "katarski novac" uplivao u klub. Ovo im je druga uzastopna titula, pošto im je prethodno Monako "prekinuo" niz.


Pari sen Žermen je igrao fenomenalno čitave sezone i dugo su bili bez poraza, ali su u aprilu upali u manju krizu tako da su porazima od Nanta (2:3) i Lila (1:5), odnosno remijem protiv Strazbura (2:2), propustili da i ranije obezbijede titulu šampiona, ali je bilo neminovno da će se to relativno brzo desiti pošto su "debelo odmakli" svim rivalima.

Pretpostavka je da će Tuhel, koji je žestoko kritikovao svoje igrače posle poraza od Nanta i prethodno na kratko iz tima "izbacio" Mbapea, do kraja dati šansu mlađima.

Ono što se takođe očekuje jeste i povratak Nejmara u sastav Parižana, spominje se da bi to moglo da bude već večeras protiv Monaka (Arena Sport), dok ćemo vidjeti i s koliko golova na svom kontu će Kilijan Mbape završiti sezonu pošto je trenutno na 27 pogodaka.

TABELA: PSŽ (-1) 81, Lil 65, Lion 59, Marsej 54, Sent Etjen (-1) 53, Monpelje 51...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC