• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borik dobija novi mural (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Siniša Stanić

Beogradski umjetnik Petar Popović Piros oslikava novi mural u banjalučkom naselju Borik...

 Borik dobija novi mural (FOTO) Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Borik je 2014. i 2015. godine dobio tri velika murala, koji su nakon početnog čuđenja, pa i otpora, postali prepoznatljivi simboli tog naselja, kao i grada Banjaluke.

Nakon pauze od četiri godine, Bulevar Živojina Mišića, jedna od najljepših ulica u gradu, biće bogatija za još jedno umjetničko djelo. Na zgradi popularnog "Titanika" juče i danas uveliko traju radovi na nečemu što na prvi pogled liči na klavir i stepenice, a kako će mural na kraju izgledati saznaćemo sutra, kada bi trebao da bude gotov.

Autor ovog umjetničkog djela je Petar Popović Piros iz Beograda, a mural nastaje kao dio projekta  "Opens na putu otvara vrata" organizacije "Omladinska prestonica Novi Sad".

"Grad Novi Sad je Omladinska prestonica za ovu godinu. Prošle godine smo krenuli sa projektom u kojem darujemo gradovima u regionu murale, promovišemo prijateljstvo i mir među mladima i pozivamo ih da dođu u Novi Sad i posjete neke od naših programa. Zajedno sa ovim, poklonili smo murale Zagrebu, Sarajevu i Bolu na Braču, a nakon Banjaluke idemo u Maribor, Tiranu, Podgoricu, Budvu i Kumanovo. Završni događaj biće u Novom Sadu, gdje će svi umjetnici koji učestvuju doći i ostaviti svoj pečat u tom gradu", kaže za MONDO Valentina Antić, koordinatorka za međunarodnu saradnju organizacije "Omladinska prestonica Novi Sad".

Pogledajate FOTO galeriju:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop