Ukida se roming između Rusije i Srbije

Autor:

Nakon ukidanja rominga u regionu, za Srbiju će biti ukinut i roming sa Rusijom.

Ukida se roming između Rusije i Srbije Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Federalna antimonopolska služba i srpska agencija RATEL dogovorili su se da počnu zajednički rad na ukidanju roming usluga između Srbije i Rusije.

To je saopštio ruski resor na kraju posete zamenika šefa ruskog regulatora Anatolija Golomolzina Srbiji. Cilj sastanka je bilo dalje unapređenje bilateralne saradnje dva regulatorna tela, koja se zasniva na ranije zaključenom Memorandumu o razumevanju, prenosi Sputnjik.

"Strane su se dogovorile da razmenjuju materijale i informacije o PND-u (Pravila nediskriminišućeg pristupa) za telekomunikacione i poštanske usluge, razvoju univerzalnih telekomunikacionih usluga, kao i da počnu zajednički rad na ukidanju rominga između Rusije i Srbije“, navodi se u saopštenju.

Dogovor je postignut tokom sastanka Golomolzina i rukovodstva Agencije za regulisanje elektronskih veza i poštanskih usluga Srbije Vladica Tintera.

Strane su razgovarale i o perspektivama dalje saradnje.

Najava ukidanja rominga između Rusije i Srbije novo je poglavlje u nastojanju Srbije da snizi roming troškove za gađane i dolazi nakon što je roming gotovo ukinut na nivou regiona.

Ostale vijesti