• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kostić nehotice asistirao za bod u Volfsburgu

Autor mondo.ba

Srpski reprezentativac Filip Kostić nehotičnom asistencijom Džonatanu De Guzmanu osigurao vođstvo Ajntrahta, ali je u 90. minutu Džon Bruks pogodio za izjednačenje Volfsburga (1:1) u posljednjem meču 30. kola Bundeslige.

Nakon što je poslije šest vezanih pobjeda od Augzburga doživio prvi poraz na "Komercbank areni" u Frankfurtu (1:3), Ajntraht je u ponedjeljak uveče prekinuo uspješnu seriju i u gostima poslije tri uzastopna trijumfa.

VOLFSBURG - AJNTRAHT 1:1 (0:0)

I sa osmim ovosezonskim remijem, ekipa Adija Hitera je zadržala četvrtu poziciju i povećala bodovnu razliku na "plus dva" u bici za Ligom šampiona u odnosu na petoplasiranu Borusiju iz Menhengladbaha pred četiri posljednja kola Bundeslige.

S druge strane, Volfsburg je po prikazanoj igri i šansama bio mnogo bliži pobjedi, pogodio je nekoliko puta i okvir gola, ali je do "egala" stigao tek u 90. minutu kada je mrežu Ajntrahta zatresao Džon Bruks.

Prethodno su se domaći propisno ispromašivali, što je nehotičnom asistencijom Džonatanu De Guzmanu u 77. minutu, kaznio reprezentativac Srbije Filip Kostić.

Uprkos remiju, ekipa Bruna Labadije je ostala u trci za plasmanom u evropska takmičenja naredne sezone.

Prvi su večeras zaprijetili "vukovi" i to u devetom minutu kada je defanzivac Ajntrahta sa gol-linije izbacio loptu poslije udarca Vota Veghorsta, a Holanđanin je i u 36. minutu majstorski uhvatio volej šutiravši u sami ugao, ali je Kevin Trap fantastično reagovao i spriječio vođstvo.

Imali su i gosti iz Frankfurta svoje šanse u prvom dijelu preko srpskog trojca - poslije akcije Mijata Gaćinovića i Luke Jovića u 28. minutu izblokiran je bio prvi golgeter "orlova", da bi potom FIlip Kostić deset minuta kasnije šutirao tik pored stative.

Ajntraht je u finišu mogao do prednosti preko Gonzala Pasijense, međutim, njegov udarac glavom pod prečku je "izvadio" čuvar mreže Volfsburga Pavao Pervan.

Golman "vukova" je u prvih 45 minuta imao najviše uspješnih pasova - 38, od svih fudbalera na terenu "Folksvagen Arene".

U nastavku su ponovo domaći fudbaleri prvi kreirali stopostotnu priliku, čak je u 57. minutu savladan bio i golman Ajntrahta, ali je goste spasila prečka koju je glavom uzdrmao Robin Nohe.

Volfsburg je i u 63. minutu pogodio okvir gola, ovoga puta stativu je zatresao volej udarcem Maksimilijan Arnold.

U posljednjih 20-ak minuta umjesto Jovića u igru je ušao Ante Rebić, ali ni hrvatski reprezentativac nije mogao mnogo da napravi u napadu s obzirom da su "vukovi" kidisali ka golu gostiju i na sve načine pokušali da stignu do pobjede.

Do 77. minuta kada je Filip Kostić šutirao iskosa, lopta se kroz šumu nogu odbila do rezerviste Džonatana De Guzmana, koji je iz peterca proslijedio loptu u mrežu - 0:1.

Bila je to 10. asistencija, doduše nehotična, reprezentativca Srbije, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu tima iz Frankfurta jer je u 90. minutu poslije kontranapada Feliksa Klausa po desnoj strani, Amerikanac Džon Bruks s pet metara pogodio za izjednačenje i bod "vukova" - 1:1.

BUNDESLIGA - 30. KOLO:

Volfsburg - Ajntraht 1:1 (0:0)
/Bruks 89 - De Guzman 77/

Igrano u nedjelju

Frajburg - Borusija Dortmund 0:4 (0:1)
/Sančo 12, Rojs 54, Gece 79, Alkaser pen. 87/

Herta - Hanover 0:0

Igrano u subotu

Augzburg - Štutgart 6:0 (3:0)

/Kedira 11, Han 18, Maks 29, 59, Rihter 53, 68/

Bajer L-. - Nirnberg 2:0 (0:0)
/Alario 61, Foland 86/

Bajern - Verder 1:0 (0:0)
/Zile 75/

Majnc - Fortuna 3:1 (1:1)
/Mateta 1, 87 Onisivo 67 – Lukebakio 19/

Borusija Menhengladbah - Lajpcig 1:2 (0:1)
/Plean 61 – Halstenberg 15 penal, 53/

Šalke - Hofenhajm 2:5 (0:2)
/Kaliđuri 60 pen, Burgštaler - Belfodil 25, 80, Kramarić 45, Salaj 65, Amiri 73/

TABELA: Bajern 70, Borusija 69, Lajpcig 61, Ajntraht 53, Borusija Menhengladbah 51, Hofenhajm 50, Bajer 48, Verder 46, Volfsburg 46, Fortuna 37, Majnc 36, Herta 36, Frajburg 32, Augzburg 31, Šalke 27, Štutgart 21, Nirnberg 18, Hanover 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC