• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konkurs "Priče iz komšiluka 3"

Autor mondo.ba

Mondo.ba portal vas poziva da se prijavite na regionalni konkurs za kratke priče "Priče iz komšiluka 3". Najbolji radovi biće objavljeni u istoimenoj knjizi, druga nagrada je tablet, a autor pobjedničke priče dobija izdavanje knjige!

 Konkurs "Priče iz komšiluka 3" Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Pozivamo sve građane BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji znaju i vole da pišu da nam pošalju svoju priču. Konkurs otvaramo 23. aprila, na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a prijave primamo do 23. maja u ponoć.

Kada je o temama riječ – nema ograničenja. Pišite o sebi, svojim komšijama, sugrađanima, pišite nam o svom gradu, selu, naselju, o svom ljubimcu, prijateljima…

Cilj nam je da damo priliku mladim, nepoznatim ili neafirmisanim piscima da svijetu pokažu svoj talenat, a naravno mogu da se prijave i svi oni kojima je pisanje profesija - važno je samo da priča bude autorska i neobjavljivana.

Prethodna dva konkursa "Priče iz komšiluka" (2017. i 2018) izazvala su sjajan odjek kod regionalnih pisaca (preko 170 prijavljenih autora prošle godine) i iznjedrila dvije odlične istoimene zbirke najboljih kratkih priča, kao i književni prvenac prošlogodišnje pobjednice Milke Kolundžić (koju ćemo promovisati u narednih par sedmica). Nekoliko autora objavljenih u zbirkama takođe je u međuvremenu objavilo svoje prve knjige, ili je već najavljeno njihovo objavljivanje (Milanka Blagojević, Sanja Radulović, Stevo Grabovac, Feđa Gudić...), tako da smo veoma ponosni na ovaj projekat!

USLOVI KONKURSA:
- Mogu da učestvuju svi državljani BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske (autori koji su učestvovali na prethodnim konkursima "Priče iz komšiluka" takođe mogu da se prijave)
- Priča treba da bude dužine do 800 riječi (ili dvije novinarske kartice, veličina fonta 14, Times New Roman), napisana na službenim jezicima i pismima navedenih država
- Priča ne smije biti objavljivana na blogovima, društvenim mrežama, na portalima, u novinama, knjigama, magazinima i sl.
- Priču pošaljite na email adresu [email protected] zajedno sa vašim podacima (na kraju priče zapišite ime, prezime, grad ili mjesto u kome živite i broj telefona)
- Portal Mondo.ba zadržava sva autorska prava na tekstove koji budu pristigli

NAGRADE:
- Najbolji radovi biće objavljeni na portalu Mondo.ba, kao i u knjizi "Priče iz komšiluka 2019", koju ćemo izdati u saradnji sa izdavačkom kućom "Imprimatur" (+ PDF izdanje koje će biti besplatno za download na našem portalu)
- Piscu najbolje priče biće omogućeno izdavanje, štampanje i promocija autorske knjige, u izdanju izdavačke kuće "Imprimatur"
- Druga nagrada je tablet koju poklanja kompanija m:tel

Najbolje priče i pobjednike odabraće stručni žiri:
- Aleksandra Savić, predsjednica Udruženja lektora Republike Srpske
- Sandra Stanić, prof. srpskog jezika i književnosti, kompanija m:tel
- Milanka Blagojević, književnica iz Banjaluke, dobitnica ovogodišnje "Čučkove nagrade" za knjigu "Mandarinske patke"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop