• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bambi" jedva čeka derbi: Da ne ostavimo prostor sudiji

Autor mondo.rs

"Dajemo sve od sebe kada je najpotrebnije. Verujem u to i pred derbi".

 Zoran "Bambi" Tošić jedva čeka derbi: Da ne ostavimo prostor sudiji Izvor: MONDO/V.Sukdolak

Partizanov trener Savo Milošević vratio je posle dugo vremena praksu da novinari imaju pravo prisustva "otvorenim" treninzima u Sportskom centru "Teleoptik".

Ovog utorka, dva dana pred 160. "večiti derbi" u fudbalu, predstavnici medija dobili su priliku da razgovaraju sa igračima crno-belih i da izbliza vide radnu atmosferu u "Zemunelu".

Zoran "Bambi" Tošić, jedan od lidera "Parnog valjka", rekao je nakon treninga sa ekipom da su crno-beli spremni da na stadionu "večitog" rivala pokažu svoju vrednost.

"Pošto smo izgubili šansu za titulu, ostaje nam da u našoj najvećoj utakmici pokažemo da imamo kvalitet i da dobrim rezultatom i bodovima ostanemo u trci za pozicju koja vodi u Evropu", izjavio je jedan od iskusnijih igrača Partizana, sa značajnim brojem derbija "u nogama".

Upitan kakvo je psihološko stanje u ekipi posle poraza u Nišu, Tošić je rekao da o motivisanosti ne bi trebalo pričati uoči tako velike utakmice kakva će biti odigrana u četvrtak, na stadionu "Rajko Mitić" (19 časova).

"Kad izgubiš šanse za titulu, onda ekipa padne. S te strane nemamo motiv kao ranije, ali bez obzira na to, derbi je utakmica koja se igra sa posebnim žarom. Ne mislim da bodovna razlika i stanje na tabeli mogu da utiču na nas", dodao je "Bambi".

Upitan za prednosti "večitih" u četvrtak, odgovorio je....

"Oni igraju na svom stadionu, na prvom su mestu i očekuje se da u ovom trenutku favoriti. A, mi bi trebalo da tražimo šansu iz mirnoće i toga da nismo opterećeni imperativom pobede. Verujem u saigrače, derbi je nešto najlepše što imamo u našem fudbalu. Jedva čekam da počne utakmica, da se nadmećemo i nadigravamo".

U prethodna dva derbija Partizan je bio agresivan, čvrst... Da li može to da ponovi i u četvrtak?

"Upravo sam na to mislio. Derbi je utakmica za sebe, ne odlučuje forma, nego se gleda da svako pruži maksimum i odigra najbolje moguće. Pokazali smo već da ostavljamo poslednji atom snage kada je najpotrebnije. A, na 'manjim' mečevima, gde smo apostrofirani kao favoriti, imamo problem, tu nam fali glad za pobedom, bodovima... Na tome moramo da radimo. A ove 'velike utakmice' kao da izvlače to najbolje iz nas".

Odlukom trenera Miloševića, Tošić je propustio meč protiv Radničkog da bi potpuno spreman dočekao "večiti" derbi" i veruje da će biti u stanju da bude na "100 odsto" na Zvezdinom stadionu.

"Nadam se da ću biti u sastavu. Jedva čekam da počne. Žao mi je što i svojim, ali i greškama nekih drugih ljudi nisam imao priliku da igram u prethodnim derbijima. Nadam se da to sad neće biti slučaj. Radujem se utakmici".

Na pitanje kakvo očekuje suđenje, Tošić je odgovorio...

"Ne razmišljam o tome. Gledam da moji saigrači i ja pokušamo da dobrom igrom i zalaganjem ne ostavimo prostor sudiji da bilo šta radi".

Izvor: MN PRESS

U ovom trenutku, čini se da će Zvezda zaigrati bez prvog "špica", povređenog Ričmonda Boaćija...

"Imaju crveno-beli dobru ekipu, igrali su na tri fronta, dugačka im je klupa, dosta je tu kvalitetnih igrača, ne vidim da je to neka naša prednost, jer imaju i dobre druge napadače".

Da li pobeda na Marakani može ujedini Grobare?

"Nama je svima žao što nismo svi zajedno, što ne podržavamo i bodrimo klub. Igrama i pobedama ćemo pokušati da privučemo što više publike. To nam je obaveza. Nadamo se da će se u budućnosti to rešiti, da ćemo svi biti zajedno".

Upitan da li tim oseća veliki pritisak pred derbi, on odgovara odrično.

"Iskreno, ne. Verujem da ni ekipa ne oseća. Moramo da činimo sve da popravimo situaciju koliko je to moguće, a kad izađeš na teren prestaneš da razmišljaš o tome da li su tri grupe navijača, kakvi sve problemi postoje...".

A, da li postoji pritisak borbe za Evropu?

"Kad malo bolje razmislim, drago mi je što smo, na neki način, ugroženi. Samim tim moramo da budemo oprezni i koncentrisani svakog dana. Ništa nismo osigurali. To nas gura napred, da pobedimo svaku utakmicu. Ako smo izgubili šansu za titulu, nismo za Evropu. Moramo da potrudimo da bismo završili tamo gde hoćemo. Budni smo".

Eventualni Partizanov trijumf mogao bi da vrati Radnički u trku za titulu, a Tošić kaže da crno-beli gledaju isključivo sebe.

"Pobedom dobijamo mnogo, jer je Zvezda ove sezone dominantna i značiće nam ako osvojimo tri boda. Prvenstveno znači nama, a ako pomognemo Nišlijama - manje je važno", dodao je "Bambi" u razgovoru sa novinarima u "Zemunelu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC