ČUDO: Probudila se iz kome posle 28 godina

Autor:

Munira Abdula je pre 28 godina otišla po sina u vrtić i nekoliko minuta nakon što ga je uvela u automobil i krenula, udarila u školski autobus, pretrpela teške povrede mozga, i pala u komu iz koje se nedavno probudila i šokirala lekare.

0
A- A A+
infuzija, bolnica, bolnice Foto: MONDO/Dragana Todorović

Nazivaju je "čudom moderne medicine", provela je skoro tri decenije u komi i probudila se onda kada su svi mislili da je svaka nada izgubljena.

Munira je poreklom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u komu je pala nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila ispred vrtića njenog sina.

Nesreća se dogodila 1991. godine kada je dečak imao samo četiri godine, a ona je od tada na rehabilitaciji u Nemačkoj. Nedavno je počela da proizvodi zvukove prema kojima su medicinari zaključili da počinje da se budi.

Nju je iz kome probudio glas sina koji se u blizini svađao s nekim tokom telefonskog razgovora.

Samo nekoliko dana nakon buđenja počela je da izgovara reči i sada bez problema razgovara sa svojim bližnjim koji su oduševljeni raspletom situacije.

Njena porodica joj je ispričala kako je doživela nesreću u kojoj se sudarila s velikim autobusom da je želela da zaštiti sina pri čemu je pretrpela povrede glave.

Sinu nije bilo ništa i 28 godina živi bez posledica."Imao sam samo malu ogrebotinu, ona me zaštitila od udara autobusa", rekao je njen sin Omar Vebair koji danas ima 32 godine.

Vebair ističe da je prvo ime koje je njegova majka izgovorila bilo njegovo i kako je jedva uverio lekare da se njegova majka budi, prenose agencije.

Tagovi:

Ostale vijesti