Lukač podnio izvještaj, sjednica NSRS nastavljena

Autor:

Kolegijum Narodne skupštine RS donio odluku da će bezbjednosna situacija u Srpskoj biti razmatrana na narednoj redovnoj sjednici.

0
A- A A+
NSRS Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je na zatvorenom zasjedanju, usmeno informisao poslanike Narodne skupštine RS o dosadašnjoj istrazi u vezi s ubistvom u Glamočanima kod Laktaša te ubistvu policajca u Prijedoru.

Poslanici su nakon toga nastavili redovan rad parlamenta razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

Bezbjednosna situacija u Srpskoj biće prva tačka dnevnog reda naredne redovne sjednice, rekao je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović. 

Poslanici su juče osudili ubistvo policajca u Prijedoru i uspješnog privrednika Slaviše Krunića i njegovog pratioca u Glamočanima kod Banjaluke te zatražili da što prije bude razriješen taj slučaj.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su prije dvije večeri u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Krunićev vozač ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

U okviru istrage, u Sanskom Mostu su uhapšeni i braća Nermin i Armin Ćulum te predati policiji Republike Srpske.

Ostale vijesti