• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o stavu Budućnosti: Regularno samo kad ste prvi?

Autor mondo.rs

"Neka ih je sramota tog saopštenja", odgovorio je predsednik Zvezde Podgoričanima.

 Nebojša Čović o stavu Budućnosti: Regularno samo kad ste prvi? Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

KK Budućnost zahtevala je odmah posle poraza od Zvezde u "majstorici" u Beogradu smenu direktora ABA lige Krešimira Novosela i sportskog direktora Žarka Čabarkape, uz poruku da regionalno takmičenje s njima "više ne postoji".

Oko 24 časa kasnije, nakon rastanka sa trenerom Jasminom Repešom, Podgoričani su objavili i saopštenje u kojem su "tražili da se poništi finalna ABA serija", koja je protekla uz seriju incidenata, zaključno sa odlaganjem pete utakmice zbog uletanja navijača Zvezde na parket.

Predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović gostovao je u sredu ujutru na TV "Happy" i rekao da je najskandaloznija utakmica odigrana u Podgorici, gde su navijači Budućnosti ulazili na teren.

Komentarišući saopštenje i zahtev Podgoričana, Čović je rekao:

"Treba da ih je sramota onog saopštenja. Izgleda da je ABA regularna samo kada je Budućnost prva. Blago meni neka oni objasne koliko su potrošili para, odakle su te pare, iz kojih fondova… Onda uzmu ove momke Klarka (Kola) i Džeksona, zaduženog da pravi provokacije, pa im napišu šta da kažu i onda im napišu 'rasizam'. A, ja nađem da kada su u Crnoj Gori optuženi za rasističko vređanje igrača engleske reprezentacije oni su našli tih šest igrača da kažu da nema rasizma i da su krivi pojedinci. Pa, šta Zvezda da kaže? U Zvezdi igra šest igrača crne puti. Pa, setimo se Dženkinsa, Srbina".

"Džekson je to o rasizmu pisao da bi opravdao ugovor, Kol piše da nikad nije bila takva atmosfera, pa burazeru ti si NBA igrač i moraš da opravdaš te pare, ali nemoj da si nekarakteran. Kao što razumem i Repešu, koji posle 38 razlike ono kaže. On je skinuo sako jer nije bio pljuvan, a da li ste videli naše sakoe u trećoj utakmici? Mi smo u petoj utakmici stavili žandarmeriju i obezbedili smo sve, maksimalnu bezbednost"

Komentarišući izjavu direktora lige Krešimira Novosela za "Jutarnji list", da je u Beogradu viđen nastavak započetog u Podgorici i da se na snimcima ne vidi da je udaren neki igrač Budućnosti, Čović je rekao: 

"U Beogradu nikakvog fizičkog kontakta nije bilo, čak ni gađanja ni sudija ni igrača. Ono što se desilo na početku desilo se tri minuta i to niko ne spori, bilo je pokušaja da se prekine, da se ne igra… Vrlo prosto sam rekao da postupe po propozicijama. Budućnost je zahtevala pražnjenje hale, ja sam rekao 'pa dobro, da se isprazni, ali će se igrati odmah', a oni su hteli da igraju za dva dana. To je klasična licemerna prevara i nemoj da Novosel poredi neuporedivo. Razumem da je sedeo u loži sa Đukanovićem i ostalim zvaničnicima Crne Gore, ali nije isto. Ono što se desilo u Crnoj Gori nije isto i nikad se ne dije desilo. Nađite mi sinove funkcionera da ulaze na parket i da pljuju i vređaju igrače".

Zvezdin predsednik rekao je da je posle incidenata uoči "majstorice" ispunjen zahtev Budućnosti da se isprazne prva tri reda do njihove klupe.

"Taj njihov bezbednjak Jokić je sedeo na LED displeju… Pitajte naše predstavnike da li su u Podgorici mogli da sede u trećoj utakmici, a niko nije reagovao u prisustvu tamošnjeg predsednika države i njegove supruge Lidije... Rekli smo šta se prošle godine dešavalo u ABA ligi. Sada je bilo pet puta gore nego prošle godine. Bili smo u zatvoru od utorka do subote ujutru. Ko je njihove igrače dirao, gde su bile bakljade, noćna pucanja, gde su bili napumpani, tetovirani mangupi u hotelima, koji ništa ne rade, samo gledaju… Gde su bila deca naših ministara?"

"Moj sin je prošao toplog zeca, osetio je pljuvačku na licu sina crnogogrskog ministra… Znate šta je ovde sistemski, da Srbi ne smeju da se raduju i da pobeđuju. Mi nismo napadnuti od Varvara, već od članova DPS-a. Nema ovo veze sa Varvarima", rekao je Čović i najavio da će Zvezda prikupljenu dokumentaciju o imenima 36 identifikovanih napadača poslati na adresu FIBA i Evrolige.

PODRŠKA PARTIZANU U BORBI ZA POZIVNICU

Predsednik Zvezde rekao je da bi glavni grad Srbije trebalo da ima dva evroligaša i pružio podršku "večitom rivalu" u trci za "vajld kardom".

"Crvena zvezda u potpunosti podržava napore KK Partizan da se vrati u Evroligu, Beograd kao najjači košarkaši centar u celom regionu zaslužuje da ima dva košarkaša predstavnika".

O REKLAMI "VOLI" NA UTAKMICAMA ZVEZDE

Čović je govorio i o reklamiranju trgovinskog lanca "VOLI" na utakmicama Crvene zvezde mts u Evroligi pre nekoliko sezona. Vlasnik te kompanije je Dragan Bokan, predsednik Budućnosti.

"Kad je Crvena zvezda igrala Evroligu, nije imala garanciju domaćih banaka, već je dobila garanciju Atlas banke od 100.000 evra za slučaj da se nešto desi, a nije se desilo. Posle deset dana, zvao me je Duško Knežević da bi bilo dobro da se na LED displej kraj terena zakači reklama 'VOLI' i mi im kažemo da nema problema. Zakačili smo to na nekoliko sekundi i oni su nam pomogli. Ne ulazimo u njihov odnos, ali nemoj da lažu i da pričaju o mržnji kad Srbija nije mrzela. Srpski narod ima pravo na ponos, da se pobeđuje i da se raduje".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

ISTO TO SE MOŽE REĆI ZA TEBE ČOVIĆU

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC