• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez Boaćija u derbiju, ali "sa najboljima"

Autor mondo.rs

"Svaki put izvedem na teren tim za koji smatram da je najbolji u tom trenutku, mnogo faktora utiče na to, a lako je posle utakmice pričati šta je moglo bolje", kaže Vladan Milojević.

 Zvezda bez Boaćija u derbiju, ali "sa najboljima" Izvor: MN PRESS

Plej-of podela bodova umanjila je prednost Crvene zvezde u odnosu na drugoplasirani Radnički, a ona je dodatno "istopljena" sa devet na četiri boda porazom od Čukaričkog prošle subote na Banovom brdu (2:3).

Zato je predstojeći "večiti derbi" (četvrtak, 19 časova, "Rajko Mitić" stadion, prenos na TV Arena Sport 1) od izuzetne važnosti za crveno-bele. što potvrđuje i odluka trenera Vladana Milojevića da svi treninzi uoči utakmice sa Partizanom budu zatvoreni za javnost.

Prethodni put kada je Zvezda dočekala duel sa najvećim rivalom posle neuspeha u domaćem prvenstvu bio je novembar 2012. godine. Tada je OFK Beograd slavio 1:0.

"Ne bavim se suđenjem, ima ljudi koji su kompetentniji od mene za to", nije želeo Milojević da komentariše izbor Novaka Simovića za glavnog arbitra 160. "večitog derbija" i izjave iz suparničkog tabora.

Taj poraz, međutim, nije poremetio Zvezdine fudbalere, pošto su - takođe na "Marakani" - uspeli da savladaju Partizan 3:2 i to posle vođstva gostiju na poluvremenu 2:1.

Kako će biti ovaj put, videćemo. Vladan Milojević nada se da će neuspeh na Banovom brdu - prvi ove sezone u domaćem prvenstvu i posle niza od 57 utakmica - izazvati pozitivnu reakciju njegovih igrača.

"Očekujem da se ekipa pokaže u pravom svetlu i pokaže reakciju u odnosu na Banovom brdu", istakao je Vladan Milojević u uvodu konferencije za medije na stadionu "Rajko Mitić".

Posle poraza od Čukaričkog izjavio je Zvezdin trener da je došlo do "raspada sistema". Danas je pojasnio svoju konstataciju.

"To sam rekao više-manje žargonski, ali bilo je dosta toga u našoj igri što nije štimalo. Razgovarali smo u svlačionici o toj utakmici, ali ona je sada iza nas i nemamo mnogo vremena da se osvrćemo".

Milojević se osvrnuo i na bodovnu razliku. Podsetimo, ona je "plus četiri" u odnosu na drugoplasirani Radnički, a čak "plus 15" u odnosu na Partizan.

Pre nego što je počeo da priča o predstojećoj utakmici, Vladen Milojević je čestitao košarkašima Crvene zvezde na osvojenoj tituli u ABA ligi i plasmanu u Evroligu i zahvalio se navijačima na još jednoj uspešnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi.

"Čeka nas vrlo značajna utakmica sa svih aspekata, i takmičarskog i što se tiče prestiža. Ne može se gledati po broju bodova... Tenzija uvek postoji u fudbalu. Ne znam da li je prošao jedan jedini dan od kada sam trener da nije bilo pritiska. Nekad je on veći, nekada manji. Ja uvek gledam od utakmice do utakmice i tako pripremam ekipu".

Još malo o težini koju nosi "večiti derbi"...

"Derbi je uvek nepredvidiv, to je splet naboja i jedna jedina, mala, greška može da reši pitanje pobednika. Ja se nadam i želim da budemo bolji nego u nekim prethodnim utakmicama, a videćemo kako će biti. Derbi je nemoguće predvideti... U derbiju treba biti koncentrisan 90 minuta, treba biti pametan i mudar. Ako postoji neka utakmica koja zahteva sve, onda su za nas to utakmice sa Partizanom".

Iako su očekivanja bila drugačija, crveno-beli neće moći da računaju na centarfora Ričmonda Boaćija.

"Mislili smo da je povreda manja nego što se ispostavilo da jeste... Svaki put izvedem na teren tim za koji smatram da je najbolji u tom trenutku, mnogo faktora utiče na to, a lako je posle utakmice pričati šta je moglo bolje".

BONUS VIDEO:

(atmosfera sa prethodnog duela Crvene zvezde i Partizana)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC