• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern preko omiljene žrtve do Berlina

Autor mondo.ba

Gigant iz Minhena je izborio plasman u finale Kupa Njemačke!

Dupla kruna je na vidiku!

Verder je od 1998. godine vezao rekordnih 37 mečeva bez poraza na Vezeru u Kupu, ali nijednom u tom periodu na kultnom stadionu u Bremenu nije gostovao Bajern.

Tim protiv kojeg su teren pognute glave napustili DVADESETI put u nizu!

VERDER - BAJERN 2:3 (0:1)

Bavarci su u prvom dijelu imali inicijativu, ali nisu uspijevali da u potpunosti neutrališu domaćine koji su u nekoliko navrata zaprijetili Svenu Urlajhu.

Gosti su strpljivo gradili igru i prvu veliku priliku, uz dosta sreće, pretvorili u vođstvo. Tomas Miler je u 36. minutu glavom uspio da vrati "tešku" loptu nakon centaršuta Džeroma Boatenga i pogodi stativu, a lopta se odbila u pravcu Roberta Levandovskog koji je sa pet metara poslao u mrežu.

U nastavku ponovo isti odnos snaga na terenu i novi gol Bajerna. I ponovo uz dozu sreće.

Leon Gorecka je u 63. sa 20 metara uputio udarac prema golu, a Miler je bio na "penalu" i sjajno smirio loptu i poslao je u rašlje. Zanimljivo, Miler je prvi igrač u istoriji koji je nastupio u deset polufinalnih mečeva Kupa Njemačke.

Tada se činilo da će Bajern doći do još jedne rutinske pobjede, ali uslijedio je uragan Verdera!

Juja Osako je u 74. minutu smanjio zaostatak svog tima, da bi već u narednom napadu samo 67 sekundi kasnije na semaforu stajalo 2:2 nakon gola Milota Rašice.

Džošua Kimih je na sredini terena bio mlak u duelu sa Maksom Egeštajnom koji je pronašao Rašicu na ivici šesnaesterca gdje je mladi napadač driblingom na pod bacio Matsa Humelsa i pogodio dalji ugao!

Bajern je u tim trenucima bio na "konopcima" ali je Teodor Gebre-Selasije dozvolio Kingzliju Komanu da ga napadne "licem" i prelako zaobiđe i sruči se u šesnaesterac gdje mu se desni bek Verdera naslonio na leđa, a Francuz je nakon blagog kontakta pao što je Danijelu Zibertu bilo dovoljno da pokaže na bijelu tačku sa koje je nakon VAR analize i velikih protesta domaćih fudbalera u 80. siguran bio Levandovski. Poljak je do kraja imao prilku da postigne het-trik, ali je pogodio stativu.

Niko Kovač je prošle godine u finalu najmasovnijeg takmičenja u Njemačkoj u posljednjem meču na klupi Ajntrahta slavio protiv svog budućeg tima, a priliku da "Pokal" po 19 put donese u vitrine na Alijanc Areni imaće 25. maja u na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv RB Lajpciga.

Ipak, prije finala Bavarci će svu pažnju morati da usmjere na Bundesligu u kojoj četiri kola prije kraja imaju bod prednosti ispred drugoplasirane Borusije iz Dortmunda..

DFB POKAL - POLUFINALE:

Verder - Bajern Minhen 2:3 (0:1)
/Osako 74, Rašica 75 - Levandovski 36, pen. 80, Miler 63/

u utorak

HSV - RB Lajpcig 1:3 (1:1)
/Žata 24 - Poulsen 12, Janjičić 53 ag, Forsberg 72/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC