• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žilavi Klipersi "živi", Hjuston završio posao

Autor mondo.rs

Tim iz Los Anđelesa drugim brejkom protiv šampiona smanjio rezultat u seriji (2:3), Rokitsi slavili protiv Jute i izborili plasman u polufinale Zapada

Los Anđeles Klipersi se ne predaju! Preživeli su prvu meč loptu protiv Golden Stejta, ostvarivši brejk na gostovanju (129:121).

Klipersi su smanjili rezultat na 2:3, zahvaljujući sjajnom Luu Vilijamsu, koji je upisao 33 poena, 10 asistencija i četiri skoka i omogućio da se serija vrati u Los Anđeles.

"Naš cilj je bio da produžimo seriju i odigramo još jednu utakmicu na domaćem terenu. Pogrešili su što su mislili o polufinalu", rekao je Vilijams, nakon zakazanog šestog duela, koji će se igrati u noći između petka i subote.

Veliku pomoć imao je u Montrezlu Herelu, koji je duel završio sa 24 pogotka, i Danilu Galinariju koji je postigao 26 poena i imao sedam skokova.

Ekipi dvostrukog uzastopnog šampiona nije uspeo da pomogne ni Kevin Durent, iako je zabeležio rekordan učinak u plej-ofu - 45 poena, po šest asistencija i skokova, uz dve blokade.

Stef Kari dodao je 24 poena, a Klej Tompson 22.

Za razliku od Golden Stejta, Hjuston je uspešno okončao posao u prvom kolu doigravanja.

Pobedili su Jutu rezultatom 100:93 i ukupnim rezultatom 4:1 u seriji izborili plasman u polufinale Zapadne konferencije.

Oni su među četiri najbolja tima Zapada stigli treći put u nizu i tamo će odmeriti snage upravo sa pobednikom serije Golden Stejt - Los Anđeles Klipers.

top
Izvor: Youtube/NBA

Rokitse je predvodio Džejms Harden sa 26 poena, po šest skokova i asistencija, četiri blokade i tri ukradene lopte. Klint Kapela postigao je "dabl-dabl" - 16 poena uz 10 skokova, Erik Gordon 15 poena, a Kris Pol je imao 15 poena, osam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Hjuston je imao 12 ukradenih lopti i 12 blokada, prvi put u meču plej-ofa još od 1994. godine i pete utakmice finala Zapadne konferencije.

"Nismo ubacili onoliko šuteva koliko smo hteli, ali u poslednjih nekoliko utakmica odbrana nas je održala", rekao je Harden.

U ekipi Jute najefikasniji je bio Rojs O'Nil sa 18 poena, Riki Rubio postigao je 17 poena, uz 11 asistencija, a Dže Krauder 15 poena i 10 skokova.

Donovan Mičel, koji je u prošloj utakmici postigao 31 poen, upisao je samo 12 pogodaka i promašio je svih devet šuteva za tri poena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC