• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva penala, crveni i tri boda za Zvezdu!

Autor mondo.ba

Nismo videli spektakularnu utakmicu, ali jesmo dobro drugo poluvreme u kom su "pala" tri gola kojom se Zvezda približila osvajanju nove titule.

 Crvena-zvezda-Partizan-160.-veciti-derbi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je pred odbranom titule!

Nismo gledali spektakularan fudbal u 160. "večitom" derbiju, ali je i te kako bilo napeto u drugom poluvremenu kada smo videli jedan crveni karton, dva jedanaesterca i tri gola, jedan više u mreži Vladimira Stojkovića.

Igrač odluke bio je Mirko Ivanić koji je dva puta "zavrnuo" sa levog boka, jednom za penal nad Benom koji je u gol pretvorio najbolji strelac Zvezde, a drugi put za rezervistu Aleksu Vukanovića koji je takođe pobegao Slobodanu Uroševiću, za lagodno vođstvo domaćina, pošto do tada Partizan nije imao šut u okvir gola Milana Borjana...

A onda nadoknada vremena. Marko Marin je skrivio penal nad Sašom Zdjelarom, pogodio jeRikardo Gomeš za nadu Partizana koji je potom ostao sa desetoricom na terenu.

Mladi štoper Strahinja Pavlović je isključen zbog drugog žutog kartona, a Crvena zvezda nije ušla u nervozu, tako da je ovaj derbi završen kao onaj iz aprila prošle godine, do danas jedini za Vladana Milojevića koji je bio pozitivan, odnosno imao je četiri remija iz pet mečeva.

Uz ovaj trijumf i pobedu nad "večitim" rivalom, može se reći da je sezona za Zvezdu bila savršena, uzimajući u obzir sve ono što je napravljeno u Evropi...

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 2:1 (0:0)

Prvo poluvreme bi se možda najbolje moglo opisati brojem prekršaja, ukupno smo ih videli čak 27 na obe strane (ništa bolje ni u nastavku s te strane, na kraju čak 57!), tako da jedan na svaka dva minuta govori da nije bilo tempa, dok nije bilo ni naročito dobrog fudbala pošto su pred Stojkovićem i Borjanom retko bili izazovi.

Zapravo, golman Partizana je imao intervenciju posle 30 sekundi i šuta Filipa Stojkovićakada je morao da bude na oprezu, dok je golman Zvezde gledao kako dve lopte odlaze pored gola koji čuva, s tim da je jednom oprezno pokrivao bliži ugao kada se nad terenom nadvio dim zbog pirotehnike, a Danilo Pantić ušao s boka u sredinu i uputio šut.

Zvezda se posebno mučila sa iznošenjem lopte, napadači nisu striktno markirali Branka Jovičića nego su stajali sa njegove leve i desne strane, zbog toga je lopta išla na bok ka Ivaniću i Benu uz koje su blizu stajali Pantić i Tošić, tako da je Vladan Milojević mogao da insistira na strpljenju i da se nada da će njegovi igrači uspeti da kroz osvojenu loptu da stvore prednost, ili da promeni stajanje na terenu....

Desilo se ono prvo!

Jovančić je uzeo loptu na 30 metara od gola, odigrao je ka Ivaniću koji je kao retko kad na meču bio okrenut licem ka golu rivala, i odmah je napravio šansu...

Ostvario je prednost u trku sa Nemanjom R. Miletićem i uputio je loptu na drugu stativu ka Benu, a tamo ga je sa leđa za dres povukao Slobodan Urošević, zbog čega je Novak Simović odlučno pokazao na "belu tačku", i čini se bio u pravu.


El Fardu Ben je preuzeo odgovornost i pogodio levi ugao gola Vladimira Stojkovića koji je pročitao stranu, ali nije uspeo da zaustavi jak i precizan udarac.

Pokušao je Savo Milošević da "razmrda" ekipu uvođenjem Ivanovića i Ilića, zadnja linija se pomerila koji metar unapred, a to je Mirko Ivanić umeo da kazni još jednom. Opet je "uleteo" po levoj strani posle lopte u dubinu i odatle je pronašao rezervistu Aleksu Vukanovića.

Bivši fudbaler Napretka, koji je jesenas Partizanu dao gol petom, postigao je svoj prvenac u crveno-belom tako što je umakao Uroševiću i sa 15-16 metara poentirao.

Imao je šansu Ivanić da postigne i treći gol na meču, lopta je "prohujala" preko gola, dok je malu dramu u meč uneo penal nad Sašom Zdjelarom, koji je napravio Marko Marin, a i ovoga puta je Novak Simović doneo dobru odluku pokazavši bez dvoumljenja na "kreč".


Po sredini je šutirao Rikardo Gomeš, savladao je Borjana, a do kraja meča još jednu intervenciju zabeležio je reprezentativac Kanade posle šuta Zdjelara.

Partizan je susret završio sa desetoricom posle isključenja mladog Strahinje Pavlovića, a bolju igru moraće da pokažu u preostalim utakmicama (Mladost, Napredak, Proleter i Vojvodina) kako bi naredne sezone igrali u Ligi Evrope.

TABELA: Crvena zvezda 48, Radnički 42, Mladost 32, Čukarički 31, Partizan 30, Napredak 27, Proleter 22, Vojvodina 20.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Babić, Milunović, Rodić - Jovičić (od 74. Čaušić), Jovančić - Ben (od 70. Vukanović), Marin (od 91. Savić), Ivanić - Pavkov.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Tošić (od 67. Ivanović), Pantić (od 80. Ilić) - Nikolić (od 87. Ndžae) i Rikardo.

Meč je sudio Novak Simović.

N A J A V A

Treći put ove sezone gledaćemo "večiti" derbi!

Jubilarni 160. susret najvećih srpskih klubova Crvene zvezde i Partizana počinje od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" (TV Arena Sport), s tim da ovoga puta neće direktno odlučivati o šampionu.

Posle podele bodova i ulaska u treću fazu takmičenja, Zvezda ima 15 bodova više od Partizana, ali derbi je derbi, ma u kom trenutku sezone se igrao...

Crveno-beli i dalje moraju da "odbrane" prednost u odnosu (+3) na Radnički koji je remizirao sa Čukaričkim (2:2), dok taj rezultat nije oduševio Partizan pošto su ih bodom "preskočili" i sada zauzimaju treću poziciju.

Tim Vladana Milojevića željan je pobede u derbiju koji bi bio potvrda izvrsne sezone u kojima je igrana Liga šampiona i u kojoj su "pali" mnogi rekordi, ali u kojoj i dalje nisu impresionirali protiv najvećeg rivala pošto su crno-beli, pod vođstvom "Bate" Mirkovića, oba puta vodili ove sezone, dok su utakmice završene bez pobednika (1:1).

MONDO KVIZ: TESTIRAJTE SVOJE ZNANJE O STRELCIMA U DERBIJU!

Savo Milošević s druge strane zna da bi pobeda u derbiju bila "kao tri" i da bi pomogla na polju samopouzdanja njegovih igrača, što je označio kao najveći problem od dolaska.

Zanimljivo je da obe ekipe u ovaj meč ulaze posle poraza, Zvezda je posle preokreta poražena od Čukaričkog (3:2), dok je i Partizan izgubio prethodnog vikenda u Nišu iako je poveo na stadionu Radničkog (3:1).

STIŽU SKAUTI: "PUNA" LOŽA ZA DERBI, EVO I KOGA PRATE!

Šteta je što oba trenera neće imati na raspolaganju sve igrače, tako da za Zvezdu sigurno neće igrati Ričmond Boaći, a za Partizan neće nastupiti Mark Valijente.

Pred meč je Zvezda "izgubila" Vujadina Savića koji je lakše povređen, tako da ga ovog popodneva menja Srđan Babić, dok će kapiten Crvene zvezde meč početi s klupe.

MONDO će na stadionu imati dva reportera (Vladimira Sukdolaka i Jovana Terzića), tako da ostanite uz naš portal pošto vas pre, u toku i posle utakmice očekuju fotografije, snimci, informacije, izjave i još mnogo toga.

Takođe, podsećamo vas da na MONDU možete da pogledate sve golove sa meča.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - Crveni karton za Pavlovića, odnosno drugi žuti...

90+3' - Zdjelar! Brani Borjan šut sa 18 metara!

90' - GOOOL! RIKARDO GOMEŠ! 2:1!

Po sredini je šutirao napadač Partizana i pogodio. Imamo li dramu?

89' - PENAL ZA PARTIZAN! MARIN RUŠI ZDJELARA!

Čini se da ni ovde nema nikakve dileme. Siguran je bio Simović.

83' - Ivanić!

Lepo je petom ostavio Pavkov, gađao je Ivanić i lopta ide preko gola.

81' - GOOOL! VUKANOVIĆ! 2:0!


67' -
Loš derbi za Zorana Tošića, menja ga Đorđe Ivanović.

63' -
I dalje je vatreno na terenu, Jovičić i Nikolić u duelu, karton za vezistu Zvezde.

60' - GOOOL! BEN! 1:0!

Pogodio je stranu Stojković, poznat je kao dobar "čitač" penala, ali je šut najboljeg strelca Zvezde bio precizan i završio je u mreži.

59' - Penal za Zvezdu!

Urošević je na drugoj stativi, posle ubačene lopte Ivanića sa leve strane, nakon odličnog poteza Jovančića, rukom povukao za dres Bena i Novak Simović pokazuje na penal. Čini se da nema nikakve dileme!

Karton je dobio Urošević zbog ovog prekršaja...

57' -
Zvanično: 21.862 gledalaca.

54' -
Bez opasnosti za Borjana posle šuta Nikolića sa 20 metara, ali ovo je, posmatrajući poziciju na terenu, možda i najbolja šansa koju je Partizan imao do sada.

52' -
Faul Šćekića uz levu aut-liniju nad Ivanićem i žuti karton za Crnogorca.

46' -
Bakljada na početku drugog poluvremena, a pogledajte i transparent Delija upućen Saši Iliću kome je ovo verovatno poslednji derbi u karijeri.

Izvor: MONDO/ARENA SPORT/SCREENSHOT


45+1' -
Faul Pavlovića na ivici kaznenog prosotra nad Stojkovićem, za karton. Dugo je trajalo nameštanje, delovalo je da će Marko Marin oprobati udarac, ali je na kraju šutirao Ben i pogodio jednog igrača Partizana u glavu, bez opasnosti za Stojkovića.

Za sada vrlo loša utakmica na "Marakani", nijedna ekipa nije oduševila, daleko od dobrog fudbala, nadamo se promeni već u nastavku!

Verovali ili ne, ali za poluvreme smo videli čak 27 prekršaja...

Jedan na svaka dva minuta!

44' - Peti šut Zvezde, probao je Ivanić, ali išlo je to metar pored stative... Prethodno je Dušan Jovančić dobio žuti karton zbog prigovora kada je na brzinu izveden prekid i upućena lopta na desnu stranu za Stojkovića, ali je Simović vratio loptu na mesto prekršaja. Nadoknada, verovatno iznenađenje za mnoge, iznosi čak dva minuta.

39' -
Prvi karton na meču, Rikardo je prošao Babića bez problema, a štoper Zvezde ga je uhvatio rukom oko struka kako bi zaustavio prodor. Loš prekid za Partizan, potom dobar šut Tošića kome je u putanju ušao Milan Pavkov i izblokirao ga.

36' - Pavkov!

Uspeo je da ukliza napadač Zvezde na pet metara dok su neodlučni bili defanzivci Partizana, a lopta ide preko gola. Ljut je Vladimir Stojković na svoje saigrače.

32' -
Baklja na terenu, ubacili su je navijači Partizana. Kratak prekid zbog toga.

Izvor: MONDO/Arena Screeshot


30' -
Malo fudbala za sada. Mnogo faulova, mnogo prekida, više puta su se i jedni i drugi žalili na povrede... Za sada se Partizan češće brani bez lopte i remeti Zvezdu u organizaciji igre. Nikolić i Rikardo ne stoje striktno uz Jovičića, nego u međuprostoru, a Milunović i Babić retko se odlučuju da mu dodaju loptu, pošto nije najsigurniji na njoj. Obično lopta ide na krilo gde striktno markiraju krila...

25' -
Čak 19 prekršaja za 25 minuta!

Izvor: MN PRESS


20' -
Marin i Zdjelar u duelu, imaju istoriju iz prošlog derbija... Sada je bivši reprezentativac Nemačke završio na travi, drži se za lice.

17' -
Pauzu zbog faula Milunovića nad Rikardom iskoristili su iz Zvezde kako bi nove instrukcije dali Jovančiću koji se muči sa iznošenjem lopte.

13' - Pantić!


Prvi pokušaj Partizana, ušao je s levog boka u sredinu Pantić, uspeo je da šutira, ne znamo da li je dim možda zasmetao Borjanu, ali lopta ide malo pored gola.

12' -
Mnogo pirotehnike i dim iznad terena, ali i mnogo faulova u prethodnih pet minuta. Iseckana igra, sve su to "sitni" prekršaji kojima se gubi tempo utakmice.

7' -
Od početka meča visoko stoje štoperi Crvene zvezde i pokušavaju da odatle organizuju napade svog tima, ali sem udarca Stojkovića - nije bilo šansi. Za sada dešavanja na terenu kontroliše domaći tim.

1' - Šansa!

Odmah se istakao Vladimir Stojković nakon što je lepo u kazneni prostor ušao Filip Stojković, šutirao iz prve, a onda je bivši reprezentativac Srbije odlično intervenisao i izbacio loptu u korner, nakon kog nije bilo opasnosti.

1' - Meč je počeo!

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Vladimir Stojković odlučio je da Partizan prvo poluvreme napada "podno" južno tribine, dok će Crvena zvezda prva krenuti sa centra. Odlična koreografija na severu gde su crveno-beli navijači, uz grb kluba.

- Na terenu su sada i igrači sa sudijama...

- Treneri polako izlaze na teren "Marakane" koja nije popunjena kao na prethodnom derbiju.

Izvor: MONDO/Arena/Screenshot


- Naš fotorepoter Stefan Stojanović slikao je "korteo" Grobara na putu ka Ljutice Bogdana.

- Osim ukoliko idete na utakmicu, najbolje bi bilo da zaobiđete prilaze stadionu u širokom luku. Opširnije o gužvama u Beogradu čitajte OVDE.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


- Na klupi Crvene zvezde sede Zoran Popović, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Goran Čaušić, Veljko Simić i Aleksa Vukanović. Kada je u pitanju Partizan, pored rezervnog golmana Filip Kljajića tu su još i Svetozar Marković, Zlatan Šehović, Milan Smiljanić, Musa Ndžaji, Saša Ilić i Đorđe Ivanović.

- "Mislim da smo napravili određene pomake poslednjih nekoliko nedelja. Voleo bih da napravimo potvrdu toga, da odigramo dobro i budemo konkurentni, kao i da sve prođe u najboljem redu. To su moje najveće želje. Pred ovakve mečeve je potrebno da spustite adrenalin i rasteretite igrače pritiska", rekao je Savo Milošević.

- Privremeno je blokirana Autokomanda, očekuje se da prođu navijači Partizana.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


- Nezvanično, u sastavu Zvezde neće biti Vujadina Savića, menjaće ga Srđan Babić, saopšteno je na TV Arena Sport uoči meča.

- "Boaći je povređen i mora se bez njega, a i može. Derbi ko derbi, pričali smo dovoljno o njemu, to je meč koji ima sve, dobro smo se pripremili i odigraćemo sigurno dobro", rekao je Vladan Milojević za TV Arena Sport pred meč.

- Zatvoren je Bulevar Oslobođenja, ima gužvi, ali za sada sve protiče bez nereda. Oko 5.000 policajaca će obezbeđivati današnji derbi.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak


- Ovo zanima i navijače Zvezde i Partizan. Remi u Nišu, iz indirekta, u 91. minutu!

- A šta je kazao Vladan Milojević o prestojećem meču?

- Šta je o derbiju rekao Savo Milošević?

- U dosadašnjih 159 "večitih" derbija Crvena zvezda je uspešnija i ima 63 pobede u odnosu na 46 trijumfa Partizana, dok je 50 puta bilo nerešeno. Kada je u pitanju skor na "Marakani", Zvezda ima 39 pobeda, 25 remija i 16 poraza.

- Prvi put u karijeri "večiti" derbi sudiće Novak Simović. Evo njegove statistike.

- S obzirom na to da je radni dan, ne očekuje se prevelika poseta na današnjoj utakmici. Pred današnji dan saopšteno je da je prodato oko 7.000 ulaznica.

- Pre nego što počne današnji derbi, pogledajte najbolje fotografije naših reportera iz nekoliko prethodnih duela Crvene zvezde i Partizana koje su, nažalost, često puta bili protkani i navijačkim incidentima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC