• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko F4 Obradović!

Autor mondo.rs

Ako je i bilo dileme oko toga, Fenerbahče se plasirao na Fajnal for petu sezonu zaredom. U isto vrijeme trener ove ekipe izborio je 16. plasman na završni turnir Evrolige.

 Evroliga - Fenerbahče se plasirao na Fajnal for Izvor: MN PRESS

Šarunas Jasikevičijus dobio je bitku, Željko Obradović rat.

Najveći trener evropske košarke riješio je bez mnogo problema i drugu utakmicu četvrtfinalne serije u Kaunasu, nakon naizgled neprijatnih 1:1 u Istanbulu i odveo Fenerbahče na Fajnal for petu godinu zaredom.

"Žoc" će se od 17. do 19. maja u Vitoriji boriti za jubilarnu, desetu titulu prvaka Evrope, Fener za drugu nakon što je 2017. u Istanbulu pod Obradovićevim vođstvom postao prvi košarkaški klub iz Turske sa osvojenom Evroligom.

Žuto-plavi će se u borbi za finale sastati sa pobjednikom serije između Baskonije i CSKA iz Moskve u kojoj je rezultat 1:2, a četvrti meč zakazan u petak uveče baš na parketu na kom će i biti odigran F4 turnir - "Fernando Buesa" dvorani u Baskiji.

U šestom duelu sa bivšim trenerom od prošlogodišnjeg polufinala Fajnal fora u Beogradu, Jasikevičijus je morao da se pomiri sa završetkom sezone u četvrtfinalu. Počelo je defanzivnom "klinikom" gostiju pred 11.000 navijača odjevenih u zeleno (5:21), oni su se prilično poradovali kada je domaći tim stigao na "minus 4" u trećoj deonici (48:52), ali je to bio samo uvod u novu seriju prvoplasiranog tima u ligaškom dijelu za konačnih:

Žalgiris - Fenerbahče 82:99 (16:30, 25:19, 20:23, 21:27)!

Izvor: MN PRESS

Obradović je osvajao Evroligu 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011. i 2017. godine, a ovo mu je 18. plasman na F4 turnir.

Tamo je malo prije njega stigao Pablo Laso, trener Real Madrida, koji je kao branilac titule rešio četvrtfinalne dileme u tri utakmice sa Panatinaikosom. Prije godinu dana, Madriđani su u finalu u "Beogradskoj areni" nadigrali Obradovićev sastav za Realovu desetu, a Lasovu treću titulu prvaka Evrope.

Neponovljivi 59-godišnji Čačanin imaće priliku u Španiji da se revanšira Realu i izjednači se sa najtrofejnijim klubom Evrope po broju "krunskih" titula.

ZALFEN
Izvor: YouTube



Obradović danas u "Zelenoj šumi" nije mogao da računa na povrijeđenog Nikolu Kalinića, Marko Gudurić postigao je 11 poena kao starter šutirajući 1/1 za dva i 3/5 za tri poena, uz još četiri skoka i dvije ukradene i izgubljene lopte, a epitet igrača meča pripao je veteranu Bobiju Diksonu koji je pogodio svih pet trojki i četiri od pet šuteva za dva poena ostavljajući bekovsku postavu Žalgirisa bez odgovora na jednu od najjačih partija u karijeri.

Završio je meč sa 25 poena za 24 minuta, ubacio oba penala, podijelio četiri asistencije, ukrao tri lopte i poručio bilo Velimiru Perasoviću, bilo Dimitrisu Itudisu da će na njega morati da obrate posebnu pažnju 17. maja u polufinalu.

U drugom meču te večeri, branilac titule sastaće se sa pobjednikom serije između Barselone i Anadolu Efesa u kojoj je rezultat takođe 1:2, a četvrti meč zakazan za petak uveče kada će Svetislav Pešić imati priliku da se revanšira Erginu Atamanu za debakl u trećem susretu i vrati seriju na "majstoricu" u Istanbul.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC