• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslednji ples kapitena: Partizan takvih majstora nema!

Autor mondo.rs

Saša Ilić u četvrtak je igrao poslednji "večiti derbi" u karijeri. Nije pobedio, ali...

 Sasa-Ilic-Partizan-Delije-veciti-derbi. Izvor: MN PRESS

"U svakom kukolju žita ima, dobar kapiten najgoreg tima. Saša Ilić, živeli!", pisalo je na transparentu koji je tokom prvog poluvremena 160. "večitog derbija" istaknut na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić". 


Ovu parolu navijača Crvene zvezde mnogi su videli kao gest poštovanja prema Partizanovom rekorderu, ali i igraču sa najviše odigranih "večitih derbija". Bilo je i onih koji su reči Delija shvatili kao nekakvu provokaciju, u kojima se svakako unižava Partizan, a dvosmisleno pokazuje poštovanje prema legendarnom kapitenu crno-belih.

Ipak…

Transparent navijača Zvezde uzburkao je javnost i društvene mreže, na kojima smo mogli da pročitamo more različitih komentara, od pozitivnih do onih negativnih. Ali nas je i definitivno podsetio na neka davna zaboravljena romantična vremena u domaćem fudbalu, kada je i među najvećim rivalima vladalo međusobno poštovanje i samo sportski rivalitet. Ništa slično nije viđeno još od kada su Grobari 2010. pružili podršku tada teško bolesnom igraču Crvene zvezde Milanu Vilotiću, uz poruku: "Vilota, izdrži".  

U međuvremenu, sve ostalo svodilo se na mržnju, vređanje, nepoštovanje...

Saša Ilić: Hvala za transparent, to je dokaz...

Saša Ilić je odigrao svoj poslednji "večiti derbi", 31. po redu. Neće ga pamtiti po lepom, jer je njegov tim poražen, ali će ga se sećati i po, mora se priznati, jedinstvenoj poruci navijača najvećeg rivala.

"To je dokaz da sam sve ove godine u dresu Partizana bio korektan prema navijačima i igračima Zvezde. Ne zamerite mi zato što nisam nešto raspoložen pošto smo izgubili i ovo je za mene bio poslednji 'večiti derbi'", rekao je Ilić po završetku utakmice.


Najavio je Sale oproštaj i prošle godine, ali je on, ipak, bio odložen. Čini se da je ovaj put zaista spremio kopačke da "okači o klin", posle 23 profesionalne sezone, od kojih čak 19 u dresu Partizana i to uglavnom sa kapitenskom trakom. Dostignuće za svako poštovanje.

O fudbalskom majstorstvu Saše Ilića već je mnogo toga ispričano i viđeno. Iako je Saša uveliko zagazio u petu deceniju života, a poslednje sezone dobijao tek po koji minut, vreme koje je provodio na terenu bilo je sasvim dovoljno da se navijači Partizana suoče sa istinom, da uprkos poznim i neuobičajenim godinama za profesionalca, boljeg od njega u ovom trenutku nemaju.

Svedoci smo da je na poslednjem derbiju sa par dodavanja povezao nepovezano i da je upravo nakon Ilićeve kreacije Marko Marin bio primoran da skrivi penal i Rikardu Gomešu omogući novi pogodak, a Partizanu ublaži poraz.

FOTO: Delije imaju poruku za Sašu Ilića

Sličnih poteza nagledali smo se i na prethodnim utakmicama ovog proleća.


Svoje "zbogom" od aktivnog igranja fudbala Ilić je pripremio za 23. maja i finale Kupa. Pre toga Partizan čeka nimalo lako zadatak protiv Radničkog na "Čairu" u revanšu polufinala. Ko zna, možda baš u poslednjoj utakmici, i to opet protiv Crvene zvezde, podigne 18. pehar osvojen u crno-belom dresu i tako spusti zavesu na neverovatnu karijeru.

Videćemo…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC