• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA sa dva meča kaznila Pjanića!

Autor mondo.ba

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić kažnjen je sa dvije utakmice suspenzije radi direktnog crvenog kartona kojeg je dobio u utakmici drugog kola kvalifikacija za EURO 2020 protiv Grčke (2:2).

Disciplinska komisija Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) sankcionisala je vezistu Juventusa za isključenje protiv Grka na zeničkom "Bilinom polju" na dvije utakmice, potvrđeno je agenciji "Anadolija".

"Zmajevi" su do tog kobnog 64. minuta utakmice vodili sa 2:0, a onda je holandski sudija Deni Mekenli najprije pokazao na penal, koji je realizovao Kostas Fortunis, da bi praktično u narednih nekoliko trenutaka isključio Pjanića, inače strijelac majstorskog gola iz slobodnjaka u prvom dijelu.

Arbitar je poslije starta veziste Juventusa nad Karlosom Zekom, odmah izvadio crveni karton što je bilo čudno i selektoru Robertu Prosinečkom, i pokazao mu put u svlačionicu.

Izgledalo je na "prvu" da je Holanđanin s pravom isključio Pjanića, ali u video snimku iz drugog ugla se vidjelo da kontakta, po svemu sudeći, nije bilo.

Ipak, UEFA je bila neumoljiva što znači da Pjanić neće imati pravo nastupa u narednim kvalifikacionim susretima s Finskom u Tampereu 8. juna i tri dana poslije protiv Italije u Torinu.

Međutim, u Fudbalskom savezu BiH ističu da se s ovom odluke UEFA neće pomiriti, nego da idu u pravnu proceduru za ublažavanje Pjanićeve kazne.

"Prvo ćemo tražiti objašnjenje odluke, a onda ćemo sigurno uložiti žalbu. Vjerujemo da će potom uvažiti našu žalbu, jer je očigledno bilo da Pjanić nije imao namjeru da oštro startuje na igrača Grčke, već da je prekršaj napravio u žaru borbe. Dakle, žalba ide 100 posto", rekao je Darko Ljubojević, sekretar u stručnom štabu BiH za agenciju "Anadolija"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC