• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aerodrom povećao prihode zbog novih letova

Preduzeće Aerodromi Republike Srpske u prošloj godini ostvarilo je prihod od oko 3,3 miliona KM, što je više za 48 odsto nego 2017. godine.

 Aerodrom Banjaluk prihod Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rast prihoda omogućilo je uvođenje novih avio-linija i povećanje broja putnika, gdje je iskorak u poslovanju napravljen sa irskom niskotarifnom kompanijom "Rajaner", čiji su prvi avioni na banjalučki aerodrom sletjeli u oktobru prošle godine, piše Glas Srpske.

U "Aerodromima Srpske" naveli su da je prošlogodišnji rezultat poslovanja očekivan, imajući u vidu da je broj putnika na letovima Rajanera povećan za 77 odsto u odnosu na 2017. godinu.

"Poslovanje ide uzlaznom putanjom, a još bolje rezultate očekujemo u ovoj godini", istakli su u tom preduzeću.

Dodali su da su dugoročne obaveze “Aerodroma RS” na kraju 2018. godine iznosile 7,4 miliona KM, a kratkoročne obaveze nešto više od 460.000 maraka.

To preduzeće trenutno zapošljava 68 radnika, a ističu da će u skladu sa porastom obima posla i vazduhoplovnim zahtjevima planirati i nova zapošljavanja.

Preduzeće "Aerodromi RS" prošle godine odbilo je 1,9 miliona KM subvencija za obezbjeđenje redovnog poslovanja i održavanje vazdušnog saobraćaja. Vlada Srpske je na jučerašnjoj sjednici odobrila subvencije Aerodromima Srpske od 155.513 KM, prema planu utroška sredstava za drugi kvartal ove godine. 

Vršilac dužnosti direktora Aerodroma od prošlog petka je Milan Račić. Na tom mjestu je zamijenio Zorana Injca, koji bio imenovan 1. februara. Komentarišući česte promjene rukovodstva “Aerodroma RS” u proteklom periodu, Neđo Trninić je istakao da to nikako ne bi trebalo negativno da se odrazi na poslovanje preduzeća.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE