• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bokan: Ovo više nije ABA, nego liga Nebojše Čovića

Predsednik Budućnosti najavio je da će insistirati na poništavanju finalne plej-of serije protiv Crvene zvezde. Najavljen je izveštaj Evroligi i kandidatura za "vajld kard".

 Bokan: Ovo više nije ABA, nego liga Nebojše Čovića Izvor: MN PRESS

Dok crveno-beli deo Srbije slavi titulu prvaka ABA lige, a novi šampion se polako okreće obavezama u Superligi Srbije, u Crnoj Gori se još analizira kraj finalne plej-of serije, "majstorica" u Beogradu i sve što se desilo neposredno pre njenog početka.

Predsednik Budućnosti tim povodom je bio gost emisije "Živa istina" na TV kanalu "Antena M", gde je pojasnio zahtev tog kluba da se poništi kompletno finale regionalnog takmičenja.

"Najmanji je problem ko je šampion", poručio je tom prilikom Bokan, a preneo "B92".

"Iza našeg zahteva ne stoji samo interes Budućnosti, nego svih klubova koji se takmiče u ABA ligi. Pokušavamo da spasimo ABA ligu. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesu je da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA liga u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo! Niti imamo kontakta sa ABA ligom".

Prvi čovek "plavih" iz bezbednosnih razloga nije prisustvovao odlučujućoj utakmici u dvorani "Aleksandar Nikolić", pa je odluka o povratku na teren posle napada Zvezdinih navijača donesena u telefonskim konsultacijama.

Prvobitna odluka bila je da se ne igra, po cenu poraza službenim rezultatom 20:0.

"Kada nismo hteli da popustimo, dobili smo poziv zamenika direktora kluba Marka Šegereca, koji je rekao da su napadnuti i da ne zna da li je bolje da izađu ili da ne izađu. Bili smo zabrinuti za bezbednost igrača i konstatovali smo da imamo dva argumenta: prvi, da sačuvamo živote naših ljudi gore i drugi, da klub zbog svoje sutrašnjice obezbedi dalje takmičenje u ABA ligi, Evroligi, Evrokupu. Zato smo ozbiljni u nameri kad tražimo da se poništi finalna serija. Ako hoćemo da spasimo ABA ligu, moramo to da uradimo. Siguran sam da ligu Nebojše Čovića nećemo igrati", poručio je Bokan.

On je konstatovao da je "treća utakmica u Podgorici sramota za Budućnost", da je bila loše organizovana i da zbog toga klub treba da bude kažnjen.

"Sa druge strane, opravdavam reakciju publike, jer je bila revoltirana dešavanjima u prva dva meča, kada su vređali Crnu Goru, naš narod, predsednika. Srećan sam što u Podgorici nije vređana Srbija i nije vređan predsednik te države".

Bokan je najavio da će odmah posle praznika poslati sveobuhvatan izveštaj sa ABA finala na adresu Evrolige, čiji učesnik želi da bude i sledeće sezone.

"Uoči finalne serije sam razgovarao sa Đordijem Bertomeuom i dogovorili smo se da Budućnost aplicira za 'vajld kard'. Taj jedan tim će se tražiti između ABA, VTB lige i turskog prvenstva".

Podsećamo da je u trku za specijalnom pozivnicom ušao i Partizan.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trener

Kako te nije sramota vise ..sta je bilo u Podgorici ...jel bili sve u redu na terenu kad su izlazili zvezdini kosarkasi,.je li ?? Kolika mrznja je od vas napravila da je komentar suvisan..Trebali vas je jos u podgorici sankcionisati....Htjeli ste na kvaran nacin da osvojite aba ligu.Jednostavno ste totalno losi sto pokazuju i rezultati u evroligi

Zlaja

Ko o cemu, Crnogorci o čojstvu i postenju!

MILOŠ

REALNO POZIVNICU TREBA DATI FINALISTI

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC