• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča se o Milojevićevom odlasku

Autor mondo.rs

Dva imena mogu se čuti kao potencijalne zamene za Zvezdinog trenera, čiji odlazak je ponovo tema oko "Marakane".

 Priča se o Milojevićevom odlasku Izvor: MN PRESS

Postojala je u januaru mogućnost da Vladan Milojević napusti Crvenu zvezdu i ode u Ujedinjene Arapske Emirate, međutim, aktivan ugovor i nedovršen posao u odbrani titule uticali su na to da ostane.

Videćemo, ipak, još koliko dugo.

Posle pobede u 160. "večitom derbiju" sa Partizanom (2:1) i remija drugoplasiranog Radničkog sa Čukaričkim (2:2), Zvezda je četiri kola pre kraja pobegla Nišlijama na "plus šest" i biće čudo ukoliko ne odbrani titulu. Time je Milojević odradio ogroman posao za klub, ali samo dan posle značajne pobede pojavila se vest o njegovom mogućem odlasku u Kinu. Navodno, u Gvangdžou RF umesto Dragana Stojkovića Piksija, kom se "drma klupa".

Tu vest objavio je Mozzart Sport, za koji je Milojević nedavno izjavio da ne može garantovati ostanak u Zvezdi po završetku sezone, kao i da je će "biti lepo dok traje, ali sve ima svoj kraj". Nadovezao se Sportski žurnal naslovom "Vladan Milojević bliži odlasku iz Zvezde", a strepnju navijača dodatno je pojačao sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela, kada posle duela sa Partizanom nije konkretno odgovorio na pitanje hoće li Zvezda evropske kvalifikacije započeti sa istim trenerom.

Paralelno sa pričama o potencijalnom rastanku sa čovekom koji je uspeo da vrati Crvenu zvezdu na evropsku mapu plasmanom u Ligu Evrope (i prezimljavanjem u istoj), potom i među elitu ulaskom u Ligu šampiona, počele su, logično, da kruže i priče o njegovim mogućim naslednicima.


Dva imena došla su do nas sa nekoliko strana. Prvo je Simo Krunić, trener Čukaričkog i neko ko se ranijih godina već dovodio u vezu sa crveno-belima, a drugo je Matjaž Kek, selektor Slovenije koji je beležio sjajne rezultate sa Rijekom (u sezoni 2016/17. doneo klubu prvu ikada titulu prvaka Hrvatske, tri puta ušao u Ligu Evrope), a od novembra prošle godine je po drugi put u ulozi selektora Slovenije.

Milojević sa Zvezdom ima ugovor do leta 2020, međutim, azijski milioni i posao u mnogo manje stresnom okruženju mogli bi da dovedu do njegovog ranijeg okončanja. To bi, verovatno, značilo i određeno obeštećenje za crveno-bele.

Činjenica je da pred rukovodstvom beogradskog kluba nije lak posao. Da li će uspeti da zadrže jednog od najuspešnijih trenera u klupskoj istoriji, prvog koji je vezao dve sezone na klupi još od Velibora Vasovića pre 30 godina (1986-1988), saznaćemo uskoro.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC