• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi bh. kajakaš reda evropske medalje

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Odlični rezultati banjalučkog kajakaša Dušana Mačkića u ECA Evro kupu.

Dušan Mačkić (17), junior banjalučkog Kajak kanu kluba "Vrbas" i reprezentativac BiH u kajaku, u dva kola ECA Evro kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i seniore osvojio je tri medalje, među kojima i svoje prvo evropsko zlato.

Mačkić je u prvoj trci Evro kupa u Makedoniji, pored svog prvog evropskog zlata u juniorskoj konkurenciji, osvojio i srebro u senorskoj konkurenciji gdje je kasnio svega pet stotinki za prvoplasiranim.
Nakon toga je u Osilnici, u Sloveniji, na rijeci Kupi, osvojio treće mjesto i bronzanu medalju.
Ovaj vikend Dušan Mačkić takmiči se u njemačkom Augzburgu, a trke četvrtog kola održavaju se u Španiji.

Za protekla kola rekao je da su bila burna i iznenađujuća, da je u Sloveniji imao izuzetno jaku konkurenciju, a da se nada da će treće i četvrto kolo biti još bolji i uspješniji.

"Daću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat", rekao je Mačkić agenciji Anadolija tokom priprema za treće kolo.

Za prethodno osvojena odličja kaže da mu je od juniorskog zlata malo draže srebro u seniorskoj konkurenciji.

Govoreći o stazama rekao je da mu je najlakše na Vrbasu, dok je na manje poznatim stazama takmičarima izuzetno važno da više dana treniraju na rijekama na kojima se održava takmičenje kako bi se upoznali sa stazom i kako bi izveslali još bolje.

"Počeo sam da treniram 2014. godine na nagovor prijatelja. Bilo je sunčano i pozvao me na Vrbas da veslamo, da probamo, da vidimo kako ide. Prije toga sam trenirao tenis osam godina i kada sam ovdje došao jedan dan - sljedeći trening tenisa sam tražio ispisnicu. Ostao sam ovdje i danas dan i nadam se i ubuduće", rekao je Mačkić.

Za stanje u sportu i izdvajanja u ovoj oblasti on kaže da je u pitanju "zlatna sredina", odnosno da nije ni toliko loše, ali ni za pohvaliti se.

"Imamo svoj cilj koji guramo nezavisno od drugih ljudi, trudićemo se i trenirati u uslovima kakve imamo i nećemo se puno žaliti", kazao je Dušan Mačkić.

Ovom sportu najviše ga je privukla priroda, jer je osjećaj veslanja u prirodi i ambijent neopisiv. Uzor mu je njegov trener Darko Savić, najbolji bh. kajakaš.

Govoreći o planovima za budućnost Mačkić je rekao da se svi takmičari banjalučkog "Vrbasa" pripremaju da Svjetsko prvenstvo koje se održava u Banjaluci 23. do 28. jula.

"Fokusiramo se samo na to takmičenje, da na domaćoj stazi odveslamo najbolje što možemo, da damo svoj maksimum", rekao je Mačkić.

Kajakaši ne biraju vremenske prilike kada je vrijeme za trening, a Mačkić kaže da nije važno da li grije sunce ili pada kiša ili snijeg obzirom da koriste adekvatnu opremu.

Za ovaj sport kaže da "nije baš lagano kao što izgleda, a isto tako nije ni opasno kao što mnogi misle".

"Teško je ako hoćete da se bavite ovim sportom na profesionalnom nivou. Svaki sport zahtjeva naporne treninge i nimalo lagan put da bi dostigli cilj koji želimo. Trenirati se mora, školu nekako uskladimo i ide to lagano", kazao je Mačkić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC