• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kamera u rupi, umesto u notch-u - naši utisci (VIDEO)

Autor mondo.rs

Naše višemesečno iskustvo naučilo nas je da je kružni isečak ili rupa u ekranu, ipak bolje rešenje nego notch. Pročitajte i detaljno zašto tako mislimo…

 Kamera u rupi, umesto u notch-u - naši utisci (VIDEO) Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Kad je u januaru, na gala događaju u Parizu, zvanično najavljen Honor View 20 bio je to prvi telefon sa isečkom u ekranu, odnosno rupom, umesto do tada neprikosnovenog notch-a. Od januara imamo priliku da koristimo ovaj telefon i možemo da damo svoj sud o novom sistemu pozicioniranja selfi kamere u ekran i to bez dvoumljenja.

Notch, koliko god mali uvek je veći, nego prostor, koji zahvata samo kružić u kojem se nalazi selfi kamera. Notch je, takođe i invazivniji, kad je u pitanju gledanje videa, igranje igara ili pregled fotografija, a krug, odnosno rupa se mnogo češće stopi sa sadržajem i mnogo je manje primetna.

Što se informacija i obaveštenja tiče, takođe rupa je u prednosti u odnosu na notch, jer jednostavno - manje je površine i stoga su i obaveštenja jasnija, većim fontom ispisana i stane ih više. Takođe, obaveštenja nisu “rasečena“ na dva dela, nego samo pomerena udesno.

Prečnik isečka za selfi kameru je svega 4.5 milimetara. Uklanjanje klasičnog notch-a je omogućilo da Honor View 20 bude telefon se jednim od najvećih ekrana u odnosu na prednju površinu uređaja na svetu - gotovo 92 odsto! Ekran Honor View 20 telefona je 19:5.9 odnosa stranica i sjajan je za gledanje filmova, videa ili YouTube sadržaja. Nov sistem podešavanja prikaza i isticanja boja velika je pomoć na otvorenom, kad je dnevno svetlo jako, pa sve što ovaj All View IPS ekran može da prikaže ostaje čitljivo i jasno.

Dijagonala ekrana je 6.4 inča, a rezolucija 1.080 x 2.310 piksela, uz oko 400 ppi.

Naravno, rupa je prevashodno mesto za selfi kameru, koja je ovog puta rezolucije 25 megapiksela, f/2.0 sa dodatnim AI mogućnostima, koje služe za čišćenje selfija, bolji boke efekat i kvalitetnije portrete. Takođe, AI se koristi za verodostojnije prilagođavanje naprednih filtera, kakvi su QMoji, koji omogućavaju da se korisnik transformiše u jedan od osam virtuelnih likova, da ih primeni na selfi sliku ili u potpunosti promeni pozadinu okruženja, u kojem se nalazi.

Ono što notch zadržava kao svoju prednost je kvalitetnije 3D skeniranje pogleda ili lica, ali selfi kamere danas tu opciju, mada u prostijoj varijanti, nude kroz osnovnu Android podršku, tako da, ukoliko neko tako želi - i dalje može da otključava telefon skeniranjem lica i putem selfi kamere Honor View 20 telefona.

S obzirom na to da smo pre ovog modela koristili Honor 10, koji ima klasičan notch, možemo da zaključimo da je rupa za selfi kameru daleko bolje rešenje, koje manje privlači pažnju i omogućava definitivno bolje iskorišćenje ekrana. Takođe, baš kao i notch i rupa u ekranu može da se sakrije - iz menija telefona - pa kome ona, eventualno smeta može da je sklonu u tek par tapova na ekran.

Što se nas tiče - kamera u isečku tj. rupi u ekranu je prava stvar i jedva čekamo da vidimo kakve će inovacije Honor spremiti za buduće modele View i naslednik Honor 10 serije!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

HONOR View20: Official Product Video
Izvor: Honor

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS