• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BLEMC 2019. – Sve što treba da znate

Autor mondo.ba

Za tačno sedam dana u banjalučkom Domu omladine biće održana prva konferencija BLEMC 2019., u okviru koje u Banjaluku stižu gosti iz Londona, Berlina, ali i cijelog regiona.

 BLEMC Banjaluka 2019 Izvor: BLEMC/Mondo.ba
Izvor: BLEMC/Mondo.ba

Dnevni program BLEMC-a (Banja Luka Electronic Music Conference) trajaće od 10. do 18. časova, a u okviru njega biće održano 12 radionica, panela i diskusija kojima je zajednička stvar – elektronska muzika.

U petak, 10. maja upoznaćete scenu iz ugla domaćina – Mladen Tomić i Siniša Tamamović (NightLight Records, Banjaluka) predstaviće gostima svoj način rada i najvažnija iskustva iz prethodne dvije decenije, tokom kojih su putovali i nastupali širom svijeta, vodili uspješnu izdavačku kuću, pronalazili vremena za samostalne projekte, ali i za privatni život.

Prvi dan konferencije biće dijelom posvećen i mladim snagama sa domaće scene, koji će u okviru svog panela publici približiti izazove s kojima se sreću, kao i prednosti koje imaju naspram kolega koji su počinjali nekoliko decenija prije njih.

"DJ Lion će nam na #BLEMC2019 radionici posvećenoj produkciji na licu mjesta pokazati kako nastaje magija, odnosno kako da napravite techno traku za tri sata. Zhivorad Milich poznatiji kao Dj Lion pionir je underground scene na Balkanu. Lion dolazi iz Bugarske, a posljednjih osam godina živi i radi u Berlinu, gdje je završio studije na SAE Berlin. O kvalitetu njegovog rada možda najbolje govori i činjenica da mu je podršku pružio i veliki Richie Howtin. Vlasnik je izdavačke etikete Patent Skillz Records," najavili su organizatori.

Žurka je uveče, u klubu KSET, gdje će se za miks pultom smjenjivati gosti i učesnici konferencije u b2b setovima.

Narednog dana, u subotu, 11. maja program otvara panel na temu izdavaštva i brendiranja, a nakon toga specijalni gost iz Londona, Haris Čustović održaće radionicu na temu “Zvuk između snimka i sekvence”. Haris je muzičar, producent, DJ i magistar zvuka. Predaje muzičku produkciju na londonskom SAE Institutu, svira (violina, klavir), komponuje, producira, a osnivač je i vinil etikete Laus Music koja postoji skoro 20 godina.

"Naredni panel posvećen je festivalima. Razgovaraćemo o iskustvima sa svjetskim zvijezdama, uspjehu na međunarodnoj sceni, kao i izazovima koji se nalaze pred organizatorima sa predstavnicima festivala poput Exita, Fresh Wave festivala, Decibela, Garden of Dreams…Jedan od učesnika je i Sagor Mešković. Banjalučanin po rođenju, Beograđanin po mjestu življenja, Sagor je jedan od pionira banjalučke elektronske scene. Na BLEMC 2019. se vraća kao direktor komunikacija EXIT-a, u kojem je od 2003., a čiji je šef sektora komunikacija postao prije tačno deset godina. U tom periodu bio je jedan je od ključnih ljudi u organizaciji najvećih koncerata izvođača kao što su Madonna, Amy Winehouse, RHCP, Depeche Mode, Iron Maiden, Bob Dylan, Ennio Morricone, Sting...", najavljeno je iz BLEMC-a.

Na samom kraju drugog dana konferencije predstavnici banjalučkih medija razgovaraće o medijskom praćenju elektronske scene, prostoru koja ova muzika dobija u medijima i najboljim platformama za dopiranje do publike.

Druženje će biti nastavljeno na tvrđavi Kastel, i to na velikoj žurci na kojoj, s obzirom na broj učesnika, plesa i raznovrsnosti svakako neće nedostajati.

Dodatne informacije potražite na oficijelnoj stranici banjaluka-music-conference.com, kao i na Facebooku i Instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop