• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnik zaustavio "plemiće“, Krupa se ne predaje!

Autor mondo.ba

Zrinjski poslije promašenog penala remizirao sa Radnikom i vjerovatno se oprostio od šampionske titule. Krupa pobjedom protiv Zvijezde uhvatila "posljednji voz“ u borbi za opstanak.

Aktuelni šampion BIH, ekipa Zrinjskog nije uspjela da savlada Radnik i zadrži korak sa Sarajevom u trci za šampionsku titulu.

„Plemići“ su remizirali 1:1 sa Radnikom u Mostaru i tri ki kola prije kraja ostali na šest bodova zaostatka za Sarajlijama, kojima će biti dovoljna jedna pobjeda za titulu prvaka.

Radnik je produžio seriju bez poraza na 12 mečeva i tako zadržao šanse da se plasira u evropska takmičenja, a malo je nedostajalo da ekipa Mladena Žižovića osvoji i i sva tri boda u vrlo uzbudljivom derbiju 30. kola Premijer lige BIH pod Bijelim Brijegom.

Zrinjski je dominirao u prvom dijelu u kojem je propustio nekoliko dobrih šansi, od kojih treba izdvojiti pokušaj Gojkovića iz voleja u 29. minutu, ali i udarac Filipovića pet minuta kasnije, koji je Lučić odbranio jednom rukom.

Hadžić se u 50. minutu našao u dobroj prilici poslije kontranapada gostiju, ali je loše šutirao.

Šest minuta kasnije Zrinjski je stigao do gola pogotkom štopera Gojkovića i činilo se da će Zrinjski biti prva ekipa koja je savladala Radnik u 2019. godini.

Ekipa iz Bijeljine se, međutim, nije predavala i uslijedio je period igre u kojima su gosti imali nekoliko sjajnih prilika iz kontri. Prvo je Hadžić pogodio prečku, i to nakon što je Soldo dirao loptu vrhovima prstiju, a potom mu je golman Zrinjskog odbranio još jedan udarac u 71. Minutu.

Samo minut kasnije, Radnik je stigao do izjednačenja. Hadžić je psolije dobrog ubacivanja odmah centrirao za Maksimovića koji u padu šalje loptu u mrežu Solde za 1:1.

Samo četiri minute kasnije odlučujući trenutak utakmice.

Irfan Peljto dosudio je jedanaesterac poslije prekršaja Sušića, ali je Lučić odbranio udarac Filipovića sa „bijele tačke“ i ostalo je 1:1.

Malo je nedostajalo da Radnik odnese i sva tri boda, jer je do kraja meča imao nekoliko dobrih prilika, čak i zatresao mrežu, međutim pogodak Simovića u 79. minutu poništen je zbog navodnog prekršaja nad golmanom.

Dobru priliku već u sljedećem napadu imao je i Đelmić, ali je sa vrha šesnaesterca šutirao u Solda.

KRUPA UHVATILA POSLJEDNJI VOZ

Izvor: MONDO/Promo/FK Krupa

Fudbaleri Krupe osvojili su tri važna boda u borbi za opstanak pobjedom 2:0 protiv Zvijezde 09.

Samo pobjeda ostavljala je ekipu Slobodana Starčevića sa šansama da u posljednja tri kola može do opstanka u Premijer ligi BIH i domaći su uspjeli u tome.

Uprkos dominaciji u prvih 45 minuta Krupa nije uspjela da zatrese mrežu protivnika, ali jeste odmah na startu drugog poluvremena.

Puzigaća je doveo Krupu u vođstvo iz jedanaesterca u 47. minutu, a pitanje pobjednika riješio je Brtan pogotkom u 64. minutu.

Poslije ovog trijumfa Krupa ima samo tri boda zaostatka za Tuzla sitijem, koji ima utakmicu manje, odnosno u nedjelju gostuje GOŠK-u.

Široki Brijeg je sa ubjedljivih 4:0 ispratio Slobodu i učvrstio se na trećoj poziciji na tabeli. Junak Širokobriježana bio je Jurić koji je upisao het-trik.

PREMIJER LIGA BIH - 30. KOLO:

Krupa - Zvijezda 09 2:0 (0:0)
/Puzigaća 47, Brtan 64/

Zrinjski – Radnik 1:1 (0:0)
/Gojković 56 – Maksimović 72/

Široki – Sloboda 4:0 (1:0)
/Jurić 20, 54, 69, Marković 56/

U nedjelju:

GOŠK - Tuzla siti (17.00)
Željezničar - Mladost (20.00)

Odigrano u petak:

Sarajevo - Čelik 5:0 (3:0)
/Tatar 21, Ahmetović 25, Tatar 32, Hebibović 59, Rahmanović 63/

TABELA: Sarajevo  64, Zrinjski 58, Široki Brijeg 50, Željezničar (-1) 41, Radnik 41, Čelik  39, Sloboda 38, Zvijezda 34, Mladost (-1) 34, Tuzla siti (-1) 30, Krupa 27, GOŠK (-1) 23.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC