• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi "šamar" Borusiji, Verder odlučio prvaka?!

Autor mondo.ba

Borusija ispustila dva gola prednosti na gostovanju Verderu i praktično se oprostila od titule. Bavarcima potreban samo bod za 29. "salataru“.

Poslije „šamara“ na Vestfalenu u prošlom kolu kada je poražena od Šalkea 4:2, Borusija Dortmund primila je "šamarčinu“ na Vezeru i svoje nade da može da prekine šestogodišnju dominaciju Bajerna ostavila u Bremenu.

Borusija je vodila 2:0 poslije prvih 45 minuta, ali je Verder u razmaku od pet minuta tokom drugog poluvremena stigao do dva gola za remi 2:2 kojim je vjerovatno odlučena 56. sezona njemačke Bundeslige.

"Milioneri“ su ostali na četiri boda zaostatka za Bajernom i potrebno im je čudo, odnosno dva poraza Bavaraca u posljednja dva kola, da im preotmu 29. titulu prvaka Njemačke, ili sedmu uzastopnu.

Borusija je sve do 70. minuta imala vođstvo 2:0, pogocima Pulišića i Alkasera, ali su golman Burki i defanzivac Akanđi katastrofalnim greškama "poklonili“ dva gola Verderu i uništili san o titulu.

Mohvald je smanjio na 2:1, a sudbina je htjela da pogodak za remi 2:2 kojom je Bajern odmakao na ogromna četiri boda postigne nekadašnji fudbaler Bavaraca, Klaudio Pizaro.

Za razliku od prošlog vikenda kada je izveo tim bez pravog napadača, Lusijan Favr se nije „kockao“ , a Borusija jeveć na startu pokazala da u ovom meču želi samo pobjedu.

Poslije samo šest minute igre na semaforu je stajalo 0:1 . Kristijan Pulišić solo akcijom izbacio je nekoliko domaćih igrača a onda  poslao loptu u mrežu za vođstvo Borusije..

Češki čuvar mreže Jirži Pavlenka je danas odlično branio, ali ništa nije mogao u 41. minutu kada je loptu namjestio Pako Alkaser.

Španac je odlično izveo slobodan udarac sa 25 metara za vođstvo Borusije 2:0.

To međutim nije bio kraj ofanzive Borusije.

Gece je zaprijetio u 56. , potom i Pako Alkaser čiji je udarac glavom sa peterca Pavlenka "skinuo" gotovo na liniji maestralnom intervencijom.

U tim trenucima činilo se da će Borusija odgovoriti Bajernu, koji je danas savladao Hanover, ali izgleda da fudbaleri Borusije ipak nisu našli način da se nose sa ogromnim pritiskom u borbi za šampionsku titulu.

Poslije akcije Verdera u 70. minutu, Mohvald je šutirao sa ivice šesnaesterca a golman gostiju Roman Burki napravio početničku grešku i lopta mu je prošla kroz noge i završila u mreži – 2:1.

Fudbaleri u žutim dresovima kao da se nisu oporavili od ovog šoka i pet minuta kasnije uslijedla je nova katastrofalna greška.

Poslije naizgled bezazlene visoke lopte upućene u šesnaesterac Akanđi je loše gradio loptu što je iskoristio Augustinson i vratio za Klaudija Pizara koji postiže pogodak za izjednačenje!

Poslije izjednačenja Verdera viđena je i jedna sporna situacija u šesnaestercu Borusije. Lopta je poslije jednog centaršuta pogodila Gecea u ruku, ali sudija Fric poslije pregledanja video snimka odlučio je da nije bilo namjere i pokazao da se igra nastavi.

 Pokušala je Borusija do kraja da se sada ona vrati u meč, ali odbrana Verdera u kojoj je svih 90 minuta igrao Miloš Veljković uspjela je da odoli napadima.

Posljednji trenutak dekoncentracije momaka u zelenom nije iskoristio Pulišić, koji je iz dobre situacija u 88. minutu šutirao pored gola.

Verder je čak u posljednjim sekundama nadoknade imao i napad za pobjedu, bila je to situacija tri na jedan, ali je taj posljednji igrač odbrane uspio da presječe loptu i sudija je odsvirao kraj.

BUNDESLIGA - 32. KOLO:

Bajern Minhen - Hanover 3:1 (2:0)
/Levandovski 27, Gorecka 40, Riberi 84 - Žonatas 51 pen/

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm 2:2 (0:1)
/Ginter 73, Drmić 84 - Kaderabek 33, Amiri 79/

Herta - Štutgart 3:1 (2:0)
/Ibišević 40, Duda 45+2, Kalu 68 - Gomez 70/

Volfsburg - Nirnberg 2:0 (1:0)
/Klaus 38, Tiserand 78/

Verder - Borusija Dortmund 2:2 (0:2)
/Pulišić 6, Pako Alkaser  41 – Mohvald 70, Pizaro 75/

U nedjelju:

Šalke - Augzburg (13.30)
Frajburg - Fortuna (15.30)
Bajer Leverkuzen - Ajntraht (18.00)

Igrano u petak:

Majnc - RB Lajpcig 3:3 (1:2)
/Onisivo 43, Nijakate 67, Mateta 83 - Klosterman 20, 32, Verner 49/

TABELA: Bajern Minhen 74, Borusija Dortmund 70, RB Lajpcig 65, Ajntraht (-1) 54, Borusija Menhengladbah 52, Volfsburg 52, Hofenhajm 51, Bajer Leverkuzen (-1) 51, Verder 47, Herta 40, Fortuna (-1) 40, Majnc 37, Frajburg (-1) 32, Augzburg (-1) 31, Šalke (-1) 30, Štutgart 24, Nirnberg 19, Hanover 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC