• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi na "Marasiju", ludilo u sudijskoj nadoknadi!

Autor mondo.ba

Đenova i Roma su odigrale neriješeno 1:1 (0:0) u uzbudljivom meču 35. kola Serije A na "Luiđi Ferarisu"! Edin Džeko asistent kod pogotka Rimljana.

Poslije pet mečeva bez poraza u Seriji A, Roma je stigla na "Marasi", koji nije proslavio trijumf još od onog protiv Juventusa prije skoro dva mjeseca. 

Imperativ pobjede imala su oba tima, "vučica" zbog trke za Atalantom i Ligom šampiona, a Đenovljani zbog opstanka, bilo je mnogo šansi na obje strane, viđen je i potpuno "ludački" finiš susreta, ali su bodovi na kraju ipak podijeljeni.

ĐENOVA - ROMA 1:1 (0:0)

Gosti su u nedjeljnom meču poveli u 82. minutu kada je poslije centaršuta s desne strane, kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko glavom prebacio na drugu stativu, a tamo je volej uhvatio Stefan El Šaravi i poslao loptu u suprotan ugao - 0:1.

Ipak, u prvom minutu sudijske nadoknade Kristijan Romero je nadskočio odbranu Rome poslije kornera i pogodio mrežu istrčalog golmana Antonija Mirantea za izjednačenje, da bi tri minuta kasnije sudija Paolo Macoleni opravdano svirao jedanaesterac za domaćina!

Međutim, Paragvajcu Antoniju Salabriji sa "kreča" je odbranio šut Mirante i spasio Romu poraza!

Bez obzira na osvojeni bod Roma je posustala u nastavku potjere za Atalantom, koja tri kola prije kraja sezone ima tri boda prednosti, dok će s druge strane, Đenovljani pred odlučujuće bitke za opstankom ući sa četiri boda viška u odnosu na zonu ispadanja.

Već u četvrtom minutu po vrlo teškom i natopljenom terenu, stativu Rome je iz slobodnog udarca pogodio Đanluka Lapadula, mada je golman Antonio Mirante bio na toj lopti i vrlo vjerovatno bi je ukrotio da je išla u okvir gola.

Potom se dogodio jedan interesantan sudar glavama između sudije Paola Macolenija i Portugalca iz Đenove Migela Velosa.

Još barem tri dobre šanse propustili su Kristijan Kuame i Đanluka Lapadulau prvih 20-ak minuta, dok je Roma samo jednom zaprijetila domaćinu i to preko Federika Facija, ali je njegov udarac glavom sjajno odbranio golman Andrej Radu.

Međusobna bitka "zmajeva" i "orlova"

Reprezentativci Bosne i Hercegovine Edin Džeko i Ervin Zukanović odigrali su svih 90 minuta za Romu odnosno Đenovu, baš kao i srpski fudbaleri Aleksandar Kolarov odnosno Ivan Radovanović. Sa klupe đenovske ekipe, meč su pogledali Darko Lazović i Ivan Lakičević.

Do odlaska na odmor "vučica" je preuzela inicijativu i mogla do vođstva u 37. minutu da je Lorenco Pelegrini bio za malo precizniji poslije udarca sa ivice kaznenog prostora.

Takođe, Romero je u 45. minutu promašio novi "zicer" Đenovljana pred polupraznim tribinama "Luiđi Ferarisa" jer su navijači Đenove u najvećem broju bojkotovali utakmicu u znak protesta protiv politike predsjednika kluba Enrika Preciozija.

U nastavku su izabranici Klaudija Ranijeri prvi kreirali dobru šansu, bolje rečeno projektil Nikola Zaniola, koji je na jedvite jade odbranio Radu.

Mladi rumunski golman odlično je reagovao i poslije udarca glavom Džeke u 69. minutu. 

Probao je u posljednjih 15-ak minuta trener Đenove Ćezare Prandeli da uvođenjem iskusnog Makedonca Gorana Pandeva stigne do sva tri boda, ali je loše krenulo po domaćina.

Poslije centaršuta sa desne strane u 81. minutu, Džeko je možda i nehotično asistirao El Šaraviju za vođstvo Rimljana.

Činilo se tada da će bodovi ići na "Olimpiko", ali su gosti do kraja jedva uspjeli da sačuvaju bod s obzirom da je poslije izjednačenja u 91. minutu Kristijana Romera, Antonio Mirante odbranio penal imenjaku Sanabriji u 95. minutu.

SERIJA A - 35. KOLO:

Empoli - Fiorentina 1:0 (0:0)
/Farijas 54/

Lacio - Atalanta 1:3 (1:1)
/Parolo 3 - Zapata 22, Kastanj 57, Đimsiti 76/

Sasuolo - Frozinone 2:2 (0:2)
/Ferari 67, Babakar 77 - Samarko 8, Paganini 36/

Parma - Sampdorija 3:3 (1:2)
/Alveš 2, Kučka 67, Bastoni 72 - Kvaljarela 28 pen, Kvaljarela 61, Defrel 38/

Đenova - Roma 1:1 (0:0)
/Romero 90+1 - El Šaravi 81/

Napoli - Kaljari (20.30)

Odigrano u subotu:

Kjevo - SPAL 0:4 (0:1)
/Felipe 8, 56, Flokari 47, Kurtić 80/

Udineze - Inter 0:0

Odigrano u petak:

Juventus - Torino 1:1 (0:1)
/Ronaldo 84 - Lukić 17/

U ponedjeljak:

Milan - Bolonja (20.30)

TABELA: Juventus 89, Napoli (-1) 70, Inter 63, Atalanta 62, Roma 59, Torino 57, Milan (-1) 56, Lacio 55, Sampdorija 49, Sasuolo 42, SPAL 42, Kaljari (-1) 40, Fiorentina 40, Parma 38, Bolonja (-1) 37, Đenova 36, Udineze 34, Empoli 32, Frozinone 24, Kjevo 15*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC