• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sramota me reći što je Čelik bez licence"

Autori mondo.ba Autori Fena

Zenik Čelik nije dobio licencu od prvostepene Komisije za licenciranje FSBiH za narednu sezonu, ali direktor zeničkog kluba Ismet Đugum, tvrdi da će biti ispunjeni traženi uslovi do zasjedanja drugostepene komisije.

 Ismet Đugum o nedobijanju licence NK Čelik Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  "Žalićemo se na prvu odluku i u roku ćemo otkloniti nedostatke. Tako da ćemo na drugostepenoj komisiji 100 posto dobiti licencu", optimističan je Đugum.

Kaže da se radi o sitnim iznosima dugovanja prema bivšim članovima kluba.

POVEZANE VIJESTI

"Sramota me i reći zbog čega nismo dobili licencu. Radi se o vrlo sitnim iznosima", dodao je Đugum i pojasnio da se radi o višegodišnjim dugovima za desetak igrača, a koje klub nije prihvatao kao osnovana potraživanja.

"Komisija je to prihvatila, ali mi ćemo to riješiti", najavio je direktor Čelika.

Na pitanje da li je deblokiran transakcijski račun kluba, odgovara negativno. Klub je, naime, jednoj zeničkoj firmi, a čije ime Đugum nije želio spominjati, dužan oko 100.000 KM.

On navodi kako Grad redovno plaća mjesečne rate za porezni dug u iznosu od preko 21.000 KM, da su i oni platili zaključno s prošlom godinom, tekuće obaveze za porez, ali kako, ipak, ne mogu sve stići podmiriti.

"Uskoro ćemo platiti i porezni dug koji smo dužni za prva četiri mjeseca ove godine. Teško je u ovakvim uslovima, kada vam na tribine dođe 100-njak gledalaca a privrednici u Gradu ne žele biti sponzori, stići poplaćati sve obaveze. Znate da je investitor Ajdin Oglun preuzeo obavezu da plaća tekuće obaveze, ali nas koče raniji dugovi, koje on nije htio prihvatiti. Njih smo trebali plaćati iz tekućeg poslovanja, ali zbog navedenih razloga ne uspijevamo osigurati dovoljno novca za sve potrebe", kazao je Đugum.

Ističe, međutim, da je ipak finansijska situacija puno bolja nego proteklih godina. To iliustruje i podatkom da, kako tvrdi, nijedan aktuelni igrač nije tužio klub za zaostala dugovanja, a koja će im, kako najavljuje, sigurno biti isplaćena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC