• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkriveni najvredniji kineski brendovi

Autor mondo.rs

Stručno istraživanje otkriva da je najvredniji kineski brend jedna od najvećih onlajn prodavnica na svetu.

Rast vrednosti od 59 odsto na godišnjem nivou, na 141 milijardu dolara, pomogao je Alibaba kompaniji, gigantu u elektronskoj trgovini, da zauzme prvo mesto na listi Top 100 najvrednijih kineskih brendova.

To je prvi put da je ova kompanija proglašena najvrednijim nacionalnim brendom na godišnjoj rang listi "BrandZ"-a, najveće i najuticajnije platforme za vrednovanje brendova u svetu, koju su kreirale britanske multinacionalne kompanije za advertajzing, odnose s javnostima i konsalting, VPP grupa i Kantar, prenosi Russia Today.

Prema objavljenoj rang listi, vrednost brenda Alibaba porasla je za 136 odsto u poslednjih pet godina na lestvici "BrandZ Top 100", nadmašivši ukupan rast Top 100 koji je u istom periodu iznosio 92 odsto".

Iza Alibaba-e, na poziciji broj dva nalazi se investicioni konglomerat Tencent, čiji je brend povećao vrednost na 138 milijardi dolara. Kompanije Huawei, Baidu i JD se, takođe nalaze među 10 najvrednijih kineskih brendova na rang listi.

Volatilnost na kineskim berzama u protekloj godini bila je stres test stvarnog života za vredne brendove, koji su nastavili da pobeđuju tržište. Jednostavno rečeno, vredni brendovi donose vrhunske povrate deoničarima“, rekao je Dejvid Rot, glavni izvršni direktor kompanije VPP Global Retail Business.

On je dodao da se "prag za ulazak u BrandZ China Top 100 više nego udvostručio sa 311 miliona u 2018. na 681 milion dolara u 2019. godini". "U kontekstu zaoštravanja konkurencije i poremećaja, osnaživanje brendova je ono što je potrebno da se ostane u igri", rekao je Rot.

U izveštaju se ukazuje na veliki potencijal za dalji rast kineskog brenda u inostranstvu "pošto Kina ide korak dalje sa industrijskim fokusom svoje inicijative Pojas i Put" ka uspostavljanju liderstva u oblastima kao što su veštačka inteligencija (AI), robotika, Internet stvari (IoT) i zelena energija.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE