• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić: Ne primiti gol, Sedloski: Dati jedan

Autori mondo.ba Autori Fena

Prvi finalni susret Kupa Bosne u Hercegovine za sezonu 2018./19. u kojem će se sastati Sarajevo i Široki Brijeg bit će odigran u srijedu, 8. maja, od 18.00 sati na stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Trener Sarajeva Husref Musemić na pres-konferenciji kazao je da je "čast i prviligija igrati finale Kupa svoje zemlje".

"Apelujem da svi koji budemo akteri tih utakmica da učinimo sve da one proteknu u što je moguće boljoj atmosferi, fer i sportski. Mislim da su ovo dvije ekipe koje su trenutno najbolje u državi, tako da možemo očekivati dobar fudbal. Obje ekipe su zadnjih dana malo rasterećenije, Široki Brijeg je obezbijedio izlazak u Evropu, mi smo na korak do osvajanja titule prvaka", rekao je Musemić.

Igranje revanš utakmice u gostima, po njegovom mišljenju, nije velika prednost i da to ne mora ništa da znači.

"Meni kao igraču i treneru to nije toliko bitno, igraju se dvije utakmice, iako statistike možda govore da je više ekipa prošlo dalje koje su drugu utakmicu igrale kući. Mi ćemo učiniti sve da obje utakmice odigramo što je moguće bolje. Svaki rezultat bez primljenog gola je akivan", dodao je Musemić.

Najveću opasnost iz redova Širokog Bijega po njegov tim Musemić vidi u Dini Ćoriću i Draženu Bagariću.

"Široki je dobra ekipa, ima svoj kvalitet i mane, kao i mi, sigurno da je Ćorić već dugo njihov glavni igrač, Bagarić isto tako. To su igrači na koje trebamo obratiti pažnju. Imaju jako širok fond igrača i u posljednje vrijeme trener je jako puno rotirao igrače, želi da osvježi svoju ekipu i da što spremnije dočeka utakmicu".

Ekipa Sarajeva za prvi finalni susret neće imati problema s igračkim kadrom.

"Nemamo povrijeđenih i kažnjenih igrača, osim onih što su ranije povrijeđeni kao što je Pidro, Bekić se vratio u trenažni proces, tako da imamo dosta igrača na raspolaganju".

Iako je "bordo" tim na da dobrom putu da ostvoji duplu krunu, po Musemićevim riječima među igračima nema euforije.

"Evidentno je da možemo da osvojima 'duplu krunu', ali isto tako i ne osvojima. Još uvijek nije gotovo, pogovo kad je u pitanju Kup jer se igraju dvije utakmice. Što se tiče prvenstva, ostala nam je još jedna stepenica i mislim da ćemo to riješiti i da ćemo onda 'pričati' dalje", rekao je Musemić.

Prvotimac Sarajeva Anel Hebibović izjavio je da su igrači svjesni kvaliteta Širokog Brijega i da ih očekuje zahtjevna utakmica.

"Nadam se da će teren biti pogodan za igru i da će nas vrijeme poslužiti. Pokušaćemo da njihov kvalitet svedemo na minimum. Daćemo sve od sebe da prođe sve u najboljem redu, nadamo se dobrom rezultatu. Pozivam sve navjače da dođu u što većem broju da ovo 'izguramo' do kraja", rekao je Hebibović.

Trener Širokog Brijega Goce Sedloski je mišljenja da će odluka o pobjedniku Kupa BiH da padne tek u revanšu na "Pecari".

"Veliko je zadovoljstvo, a ujedno i velika obaveza predstaviti se u što boljem izdanju u finalu Kupa. Ova prva utakmica finala biće u mnogo čemu različita od one koju smo prije dvadeset dana igrali na Koševu. Sarajevo će biti kompletno, jače za Stanojevića i Rahmanovića, kao domaćini su favoriti, ali ovo je ipak samo prvih 90 minuta", izjavio je Sedloski.

Uoči prvog susreta na "Koševu" dodao je kako se Široki ide nadigravati, postaviti čvrsto i muški, pokazati karakter i volju, te na taj način pokušati ostvariti što bolji rezultat za revanš za sedam dana na "Pecari".

Rezultat koji bi ga zadovoljio Sedloski nije želio precizirati, ali je kazao kako bi "bilo odlično postići gol".

Detaljnije taktiku nije želio otkriti novinarima, istakavši tek kako ima viziju i da će Široki "pokušati kontrolisati utakmicu i iskoristiti eventualne greške protivnika, iako je Sarajevo jako dobra ekipa i gotovo da i nema neku slabu stranu". Obje ekipe, zaključio je trener "plavo-bijelih", odlično se poznaju i odlučivaće trenutna inspiracija pojedinaca.

Prvi finalni susret Kupa Bosne u Hercegovine za sezonu 2018/19. u kojem će se sastati Sarajevo i Široki Brijeg biće odigran u srijedu, od 18.00 sati na stadionu "Asim Ferhatović-Hase", a revanš je zakazan sedam dana kasnije na stadionu "Pecara".

Anketa

Ko će biti pobjednik Kupa BiH u fudbalu za sezonu 2018/19?

  • Sarajevo

    80% (4)

  • Široki Brijeg

    20% (1)

Ko će biti pobjednik Kupa BiH u fudbalu za sezonu 2018/19?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC