• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konte rekao NE Romi, Milano je sledeća destinacija?

Autor mondo.rs

Italijanski trener otpisao je Rimljane, ostali najveći klubovi Serije A i dalje su u igri...

Antonio Konte neće biti novi trener Rome.

Tim sa "Olimpika" sada već potpuno jasno traži trenera. Od trenutka kada je Euzebio di Frančesko napustio klub, stalno su prisutne priče o dovođenju novog šefa struke "svetske klase", i iako je Klaudio Ranijeri nakon toga preuzeo kormilo, očekuje se da u sledećoj sezoni on ne bude na klupi.

Uprava kluba je nezadovoljna igrama ekipe, u nju je uloženo više novca nego prethodnih sezona budući da je Monći pred početak ovog ciklusa dobio praktično odrešene ruke da skroji sastav.

Dovedeni fudbaleri nisu dali rezultat, Di Frančesko je napustio klub jer po mišljenju čelnika nije uspeo da digne klub na viši nivo nakon prošlosezonskog polufinala Lige šampiona.


Iskusni Ranijeri došao je na mesto podgrejano očekivanjima, uprkos tome što mu nije prvi put da tu radi, ni on nije uspeo da donese kontinuitet u igrama, pa su u poslednje vreme pisanja o dolasku Kontea bila sve češća.

Ipak, Italijan je, iako je poznato da je bio u pregovorima sa klubom, odlučio da stavi tačku na spekulacije i "zatvori vrata" preuzimanja kluba iz prestonice, makar u skorije vreme. On je u razgovoru za "Gazeta delo sport" rekao da neće preuzeti Romu, jer nije uspeo da se dogovori sa upravom po pitanju viđenja budućnosti.

"U braku imate uvek dve strane. Ja imam svoje viđenje stvari, koje je malo drugačije, želim da radim u klubu gde ćemo verovati da možemo da pobedimo svakog, u suprotnom ću da se klonim problema i ne bavim se ovim poslom. Ako klub ne može da mi dopusti da tako radim – nek me i ne zove", poručio je Konte potencijalnim poslodavcima.

Jasno je da ovaj potez u prvi plan izbacuje druge timove. Juventus je, kao njegov bivši klub, uvek opcija, dok situacije u milanskim velikanima ukazuju da su i tamo potrebne promene.


"Juventus je na veoma dobrom putu i mislim da su zadovoljni Alegrijem koji je nastavio gde sam ja stao i radi veoma dobar posao. Nikad ne znate šta nosi sutra, ako me neki klub pozove, razmotriću ponudu jedino ako se složimo po pitanju ideologije i metoda rada".

Rivali iz Milana su u potrazi za stvaranjem identiteta, a Italijan bi kao trener sa jasnom vizijom bio neko ko bi mogao da ih vrati na pobedničke staze.

Ipak, on je dodao da nema nameru da trenira ekipu koja ne planira da pobeđuje i da ne vidi svrhu bavljenja tim poslom ukoliko je njegov zadatak da napravi što manju štetu.

"Moj glavni problem je pobeda. Želim stalno da pobeđujem, to je cilj mog rada u kom god klubu da sam. To se ne odnosi samo na Inter i Milan, koji god klub da me kontaktira, mora da zna šta da očekuje od mene“.

Nekadašnji selektor Italije kazao je da to što trenutno nije uspeo da se dogovori sa Romom ne znači da se nekada u budućnosti neće naći u ulozi njihovog trenera.


"Obožavam Rim, proveo sam puno vremena tamo dok sam bio na čelu nacionalnog tima. Na „Olimpiku“ se oseti strast navijača, vidi se da žive za ovaj tim i ta atmosfera mi prija. Trenutno nismo uspeli da uskladimo uslove, ali verujem da ću jednog dana sigurno biti trener Rome", zaključio je Antonio Konte.

U svetlu današnje zvanične potvrde odlaska Dijega Godina iz Atletiko Madrida, veruje se da italijanski stručnjak ipak ima druge planove – da će na leto preuzeti Inter i sa njima krenuti u novi projekat.

Čini se da je tim na "Đuzepe Meaci" skrojen po njegovoj meri, raspolagao bi igračima potrebnim za njegov omiljeni sistem igre, pa nije isključeno da bi Konte mogao da završi posao sa „nerazurima“ ukoliko se Lućano Spaleti rastane sa klubom.

Leto će biti zanimljivo, a potencijalni odlazak Italijana u jedan od najvećih klubova na „Čizmi“ sigurno će uzrokovati veliku trenersku vrtešku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC