Propalo slijetanje Apollo-a na Mjesec (VIDEO)

Autor:

Demonstracija slijetanja svemirskog broda Apollo na Mjesec uživo putem HoloLens 2 uređaja potpuno propala na pozornici Build konferencije.

0
A- A A+

Izvor: Microsoft

Microsoft je ovogodišnju Build konferenciju namenjenu programerima trebalo da otvori spektakularnom projekcijom sletanja Apollo-a na Mesec pred očima publike uživo i preko striminga, kao i detaljnom “disekcijom“ letelice, ali je tehnika podbacila i Apollo se nije ni prikazao na sceni. Razočarani demonstratori nisu želeli da budu dalje na bini i daju drugu šansi sistemu, nego su jednostavno napustili scenu i otišli.

Satja Nadela, direktor kompanije, koji se nekoliko minuta kasnije pojavio na istom mestu, nije se obazirao na HoloLens 2 projekciju, ali je Microsoft nije isekao iz svog videa (još uvek).

Pročitajte i ovo: Najskuplji i najveći projekat u istoriji video igara

Kompanija Microsoft radila je sa Epic kompanijom na realizaciji ovog HoloLens demo-a, koji je zasnovan na Unreal engine-u. Hologrami se direktno šalju na HoloLens 2 kacigu, a sva kompjuterska obrada dešava se u pozadini tj. u oblaku, na udaljenim serverima i mašinama. HoloLens 2 bi trebalo da unapredi praktičnost tehnologije, omogućavajući različitim industrijama i profesijama da pomoću holograma prošire svoja istraživanja i omoguće nov način pristupanja informacijama i vežbama.

Ovako je sve trebalo da izgleda - uživajte u videu s probe.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: UnrealEngine

Ostale vijesti